Δούρου: «Οφείλουμε να θυμόμαστε το χθες, γιατί πρέπει ν' αλλάξουμε το σήμερα»

Gazzetta team
Δούρου: «Οφείλουμε να θυμόμαστε το χθες, γιατί πρέπει ν' αλλάξουμε το σήμερα»
Η Ρένα Δούρα κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση Μνήμης για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανέφερε πως πρέπει να θυμόμαστε το χθες, όσο αποκρουστικό κι αν είναι.

Οφείλουμε να θυμόμαστε το χθες, όσο αποκρουστικό και απεχθές κι αν είναι αυτό, γιατί οφείλουμε να αλλάξουμε το σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τον χαιρετισμό της στη σημερινή εκδήλωση Μνήμης για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Η φετινή διοργάνωση από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής, ήταν αφιερωμένη στην 30η επέτειο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1987).

Η κ. Δούρου σημείωσε επίσης ότι η πρώτη και κύρια αποστολή των εκδηλώσεων σαν τη σημερινή, δεν είναι απλά η τυπική διαιώνιση μιας επετείου, «είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης, για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά η φρικαλεότητα». «Η μεταλαμπάδευση της γνώσης σε συνδυασμό με την ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών, εκείνων των αποφάσεων που στοχεύουν όχι στη λήθη ή στην άγνοια, αλλά στο διάλογο και την επικοινωνία, αποτελεί σήμερα 102 χρόνια μετά, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση του αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ