Ανήλικοι έκλεψαν... ρακέτες του πινγκ πονγκ από σχολεία

Gazzetta team
Ανήλικοι έκλεψαν... ρακέτες του πινγκ πονγκ από σχολεία
Μέσα σε μια νύχτα, την Δευτέρα του Πάσχα, οι τρεις πιτσιρικάδες εισέβαλαν στα δυο σχολικά κτίρια που είναι κλειστά λόγω των διακοπών και άρπαξαν 15 ρακέτες

Το πινγκ πονγκ είχε συνεπάρει τρία ανήλικα παιδιά, αλλά το κόστος κάθε ρακέτας ξεπερνούσε τις οικονομικές τους δυνατότητες και σκέφτηκαν να τις αποκτήσουν... δωρεάν, κλέβοντας αυτές που υπήρχαν σε δυο σχολεία της Φλώρινας! Μαζί με αυτές, άρπαξαν και ό,τι άλλο μπορούσαν.

Μέσα σε μια νύχτα, την Δευτέρα του Πάσχα, οι τρεις πιτσιρικάδες εισέβαλαν στα δυο σχολικά κτίρια που είναι κλειστά λόγω των διακοπών και άρπαξαν 15 ρακέτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μαζί με τρεις υπολογιστές, ένα μουσικό όργανο και διάφορα τρόφιμα από τα κυλικεία! Όμως, οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρήκαν στα σπίτια των δραστών μέρος των κλοπιμαίων και τα επέστρεψαν στα σχολεία.

Οι τρεις νεαροί δεν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Το κίνητρο της διάρρηξης σε ένα Δημοτικό σχολείο στη Ναύπακτο εξετάζουν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, οι οποίοι έκαναν επιτόπια έρευνα μετά την ενημέρωσή τους από το διευθυντή. Όμως, το μόνο που βρήκαν ήταν μια σπασμένη πόρτα σε σχολική αίθουσα, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί να λείπει κάτι αξίας. Έτσι, σχηματίστηκε δικογραφία για φθορές σε βάρος αγνώστων και η προανάκριση συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr