Ποινή κάθειρξης 8 ετών για αποπλάνηση ανήλικης σε Καλύμνιο ψαρά

Gazzetta team
Ποινή κάθειρξης 8 ετών για αποπλάνηση ανήλικης σε Καλύμνιο ψαρά
Συνελήφθη προχθές το πρωί στην Χώρα Καλύμνου από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλύμνου, ένας Καλύμνιος ψαράς, που καταδικάστηκε ερήμην από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι στην Κάλυμνο την 19η Ιανουαρίου 2012 ενήργησε ασελγείς πράξεις με πρόσωπο νεότερο των 14 ετών και συγκεκριμένα στην οικία συγγενικού του προσώπου, της γιαγιάς του, στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου.

Συνευρέθηκε συγκεκριμένα ερωτικά με ανήλικη, προσβάλλοντας έτσι σοβαρά το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών, καθώς και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας και ικανοποιώντας τη διέγερση της γενετήσιας ορμής του.

Ο κατηγορούμενος είναι επαγγελματίας αλιεύς και κατοικεί στην Κάλυμνο.

Η ανήλικη ήταν μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, κάτοικος Καλύμνου.

Την επιμέλεια της ανήλικης είχε η μητέρα της, η οποία γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο και με τον οποίο διατηρούσαν φιλική σχέση καθότι ο δεύτερος την επισκεπτόταν αρκετές φορές στο σπίτι της.

Η ανήλικη γνωρίστηκε προσωπικά με τον κατηγορούμενο μέσω εξαδέλφου της και έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισής της, μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων (κινητό τηλέφωνο).

Ο κατηγορούμενος φέρεται να της απηύθυνε γλυκές φράσεις και όμορφα λόγια, αποκαλώντας την «γυναικάκι μου» και ισχυριζόταν ότι την αγαπούσε και γενικότερα της συμπεριφερόταν με ευγενικό και λίαν ευπροσήγορο τρόπο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανήλικη, κολακευμένη, παρασύρθηκε από την παρουσία και το ενδιαφέρον που της έδειξε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα και αποκορύφωμα την ολοκλήρωση αυτής της προσέγγισης δια της σεξουαλικής συνευρέσεως. Η ανήλικη στην κατάθεσή της δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου και για αυτό συναίνεσε η ίδια στο ερωτικό συναπάντημα, το οποίο συνέβη στις 19 Ιανουαρίου 2012 στην οικία της γιαγιάς του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Ανακριτή της Κω, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης η οποία διεκδικούσε ερωτικά αυτόν, ο οποίος όμως αντιστεκόταν σθεναρώς.

Αδιάψευστο βέβαια στοιχείο του καταμαρτυρούμενου γεγονότος είναι η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης λίγες μέρες μετά το συμβάν, η οποία πιστοποιεί τη διακόρευση του παρθενικού υμένος της, όπερ μαρτυρεί επισυμβαίνουσα σωματική συνουσία.

Πηγή: newsbeast.gr