Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης (vids)

Θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο, σκόρπισε η είδηση της απώλειας του Στάθη Ψάλτη.

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης (vids)

O αγαπημένος κωμικός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας στις 27 Φεβρουαρίου του 1951 όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Η αθυροστομία του ήταν σήμα κατατεθέν της εικόνας του.

Παρουσιαζόταν ως μονίμως οργισμένος, με ξεσπάσματα θυμού που εκδηλώνονταν με λεκτικές κορόνες και ελεθυεριάζοντα λόγο. Η ελευθερία έκφρασης του εξηγεί και τη μεγάλη απήχηση που είχαν οι ταινίες του σε νεότερα κοινά. Πιστεύει πάντως για τις ταινίες που τον έκαναν ιδιαίτερα γνωστό ότι δεν ξέρει τι ακριβώς είχαν και το μόνο που μπορεί να πει είναι: «ίσως μια διαχρονικότητα στα θέματα».

Στο μυαλό μας έχουν μείνει αρκετές από τις ατάκες που έχει πει σε διάφορους ρόλους του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!».

Πιστεύει ότι οι νέοι πρέπει αρχικά να έχουν πίστη στον εαυτό τους ώστε να μπορούν να τα καταφέρουν με το κομμάτι που θα ασχοληθούν. «Φυσικά η υποκριτική είναι πάντοτε ένας τρόπος για να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα», θεωρεί.

Εκτός, όμως, από απίστευτος κωμικός ηθοποιός ήταν και απίστευτα γυναικάς. Ο Στάθης Ψάλτης ήταν πολύ γενναιόδωρος με τις γυναίκες που είχε μαζί του. Τους έδινε το χρίσμα της ηθοποιού και προπάντων αρκετή δόση από τη λάμψη του, αφού φωτογραφιζόταν μαζί τους πάνω και κάτω από τη σκηνή. Παντρεύτηκε στα 17 του, αλλά χώρισε γρήγορα. Από αυτόν τον γάμο έχει μία κόρη.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Διαγνώστηκε με καρκίνο μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Φιλμογραφία
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972)
Οι φανταρίνες (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Ο ποδόγυρος (1980)
Ο παρθενοκυνηγός (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Τροχονόμος Βαρβάρα (1981)
Τα καμάκια (1981)
Πάμε για …καφέ?! (1981)
Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981)
Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)
Βασικά… καλησπέρα σας: Οι ραδιοπειρατές (1982)
Και ο πρώτος ματάκιας  (1982)
Τα σαϊνια (1982)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Πες τα βρωμόστομε (1983)
Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)
Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια  (1984)
Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω (1985)
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
Ο καβαλάρης των F.M. stereo (1986)
Ράκος…Νο14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)
Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1987)
Ένας αλλά… λέων: Best of the best (1988)
Ξενοδοχείο Καστρί (1988)
Ο μεγάλος παραμυθάς  (1988)
Τρελλάδικο πολυτελείας (1989)
Απαγωγή στα τυφλά (1989)
Και δειλός και τολμηρός (1988)
Ο πανταχού παρών (1989)
Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Γιώργος Δενδραμής μιλώντας στον Realfm 97,8 επιβεβαίωσε τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη, λέγοντας: «Ο αγαπημένος ηθοποιός στις 14:25 σήμερα κατέληξε. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο εσπευσμένα στις 14 Μαρτίου και διαγνώστηκε καρκίνος του πνεύμονα με μεταστάσεις στον εγκέφαλο. Μπήκε σε διαδικασία θεραπείας άμεσα, δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα»

Σταθης Ψαλτης - Best Of (FULL)

ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ- (ΣΤΗΝ) ΕΦΟΡΙΑ

Best of internet