Η ιστορία του κοριτσιού που είπαν ότι τη μεγάλωσαν μαϊμούδες είναι πιο θλιβερή (pics & vid)

Gazzetta team
Η ιστορία του κοριτσιού που είπαν ότι τη μεγάλωσαν μαϊμούδες είναι πιο θλιβερή (pics & vid)
H ιστορία του κοριτσιού που γράφτηκε ότι βρέθηκε στη ζούγκλα και να ζει κοντά με μαϊμούδες τελικά φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της κοντά στο δρόμο που βρέθηκε.

Συγκλονίζει η ιστορία του 8χρονου κοριτσιού από την Ινδία, το οποίο βρέθηκε να περιφέρεται στα δάση της Ινδίας μαζί με πιθήκους.

Αρχικά οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το παιδί «κορίτσι Μόγλη». Όπως έγινε γνωστό η 8χρονη βρέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από ορειβάτες και ζούσε με μαϊμούδες και πιθήκους στο δάσος.

Φέρεται να ήταν γυμνή και να περπατούσε στα τέσσερα, όπως τα ζώα.

Μάλιστα το κοριτσάκι ούρλιαζε στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που τη βρήκαν, ενώ οι αστυνομικοί έπρεπε να παλέψουν με τους πιθήκους για να την απομακρύνουν από αυτούς.

Στην πραγματικότητα όμως η ιστορία του παιδιού είναι διαφορετική από εκείνη του θρυλικού Μόγλη.

Γιατροί που την εξέτασαν, θεωρούν ότι είναι ένα παιδί που πάσχει από διανοητικές και κινητικές αναπηρίες και κατά πάσα πιθανότητα εγκαταλείφθηκε στο δάσος από τους γονείς του.

Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελικά βρέθηκε κοντά σε ένα δρόμο που βρίσκεται στο δάσος και όχι μέσα στη ζούγκλα, ενώ δασοφύλακες που μίλησαν με τις αρχές τόνισαν ότι δεν βρέθηκε ποτέ να ζει με πίθηκους ή μαϊμούδες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας εκτιμά ότι η οικογένεια της μικρής γνώριζε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει και ίσως της εγκατέλειψαν κοντά στο δρόμο που τελικά βρέθηκε.

«Αν ζούσε με μαϊμούδες, αυτό θα ίσχυε μόνο για λίγες ημέρες, όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την πρώτη στιγμή που θα δεις το κορίτσι, είναι ξεκάθαρο πως είναι οκτώ ή εννέα ετών, αλλά οι εκφράσεις του προσώπου της δείχνουν πως πάσχει από αναπηρίες όχι μόνο διανοητικές, αλλά και κινητικές», είπε.

Μάλιστα το δάσος παρακολουθείται από δασοφύλακες και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και μοιάζει απίθανο να μπορούσε να επιβιώσει για καιρό σ’ αυτό χωρίς να την δει κάποιος.

«Στην Ινδία, οι άνθρωποι δεν προτιμούν κόρες και το συγκεκριμένο παιδί έχει διανοητικά προβλήματα. Συνεπώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως απλά εγκαταλείφθηκε», λέει ο επικεφαλής του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε η μικρή.

«Όταν βρέθηκε συμπεριφερόταν βίαια. Δεν πήγαινε στην τουαλέτα, δεν επικοινωνούσε κι έτσι υπήρξαν υποθέσεις πως ζούσε στη ζούγκλα για καιρό. Η ταχεία βελτίωση που επέδειξε όμως αφότου της παρασχέθηκε φροντίδα στο νοσοκομείο, μας έχει οδηγήσει στο να πιστεύουμε πως ανατράφηκε από ανθρώπους. Η ουσία είναι πως η οικογένειά της δεν ήθελε να τη φροντίζει», είπε ένας γιατρός.

Το κορίτσι θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε ένα ίδρυμα για να συνεχιστεί η φροντίδα του.

Πηγή: star.gr