Μεταχειρισμένα ποδήλατα για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα συγκεντρώνουν στην Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Μεταχειρισμένα ποδήλατα για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα συγκεντρώνουν στην Θεσσαλονίκη
Παραστημένα ποδήλατα μαζεύουν εθελοντές στην Θεσσαλονίκη ώστε να τα μοιράσουν σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα!

Βρεφικά ποδήλατα, ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες έως και ενηλίκων που δεν καλύπτουν άλλο τις ανάγκες μιας οικογένειας και βρίσκονται παρατημένα σε μπαλκόνια ή αυλές σπιτιών συγκεντρώνονται αυτό το διάστημα σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στο Ορφανοτροφείο Μέλισσα.

Η ομάδα εθελοντών Θεσσαλονίκης "Αγάπη Χωρίς Σύνορα" έχει ήδη κάνει μια καταγραφή των αναγκών που έχουν τα τρία παραπάνω ιδρύματα και όπως δήλωσε ο συντονιστής, Δημήτρης Παπαγεωργίου στο "Πρακτορείο 104,9Fm" πρόκειται για περίπου 150 παιδιά. "Αυτό το διάστημα αρκετές οικογένειες αλλάζουν ποδήλατα γιατί τα παιδιά τους μεγαλώνουν και τα παλιά καταλήγουν να είναι άχρηστα. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει το ποδήλατο που δεν χρειάζεται", υποστήριξε ο κ.Παπαγεωργίου.

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

Τα σημεία που συγκεντρώνονται τα μεταχειρισμένα ποδήλατα είναι: Ιπποδρομίου 17 (κέντρο Θεσσαλονίκης), Αλεξανδρείας 129 (Ντεπώ), Κερασούντος 11 (Πανόραμα), Ποσειδώνος 5 (Ασβεστοχώρι) και στα Κουφάλια του δήμου Χαλκηδόνος.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαγεωργίου υπάρχει ένα περιθώριο δύο έως τριών μηνών για τη συγκέντρωση των ποδηλάτων. "Όσα ποδήλατα μαζεύουμε θα τα διαθέτουμε άμεσα στα ιδρύματα για να κερδίσουν τα παιδιά την άνοιξη και τις ζεστές μέρες", είπε χαρακτηριστικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν το παλιό τους ποδήλατο μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα που διαθέτουν οι εθελοντές Θεσσαλονίκης "Αγάπη Χωρίς Σύνορα" στο facebook.

Πηγή: protothema.gr