Ο Κιμ απειλεί τους Αμερικανούς με πόλεμο επειδή τον είπαν... χοντρό!

Gazzetta team
Ο Κιμ απειλεί τους Αμερικανούς με πόλεμο επειδή τον είπαν... χοντρό!
«Θα αντιμετωπίσουν την πικρή εμπειρία των καταστροφικών συνεπειών και θα είναι πολύ αργά για κάθε μετάνοια» αναφέρει το διάβημα του κορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με τους γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Τεντ Κρουζ, που τόλμησαν να τον χαρακτηρίσουν.

«Όταν τύποι όπως ο Τζον ΜακΚέιν και ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κάνουν μία προκλητική δήλωση αυτή ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας, η χώρα θα απαντήσει» αναφέρει το διάβημα του κορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων.

«Θα αντιμετωπίσουν την πικρή εμπειρία των καταστροφικών συνεπειών, που συνεπάγεται η απερίσκεπτη γλώσσα τους και, στη συνέχεια, θα είναι πολύ αργά για κάθε μετάνοια» προσθέτει με τον γνωστό επιτακτικό του τρόπο το πρακτορείο.

Πώς ξεκίνησε η «παρεξήγηση»

Σύμφωνα με το Foxnews, όλα ξεκίνησαν, όταν πριν από λίγες μέρες, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής αποκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «τρελό, χοντρό παιδί». Η απάντηση του δικτατορικού καθεστώτος ήταν άμεση και οι απειλές για σφοδρές συνέπειες αναμενόμενες.

Η δήλωση από την Κορέα, βέβαια είναι απάντηση και στις προσπάθειες του Κρουζ να αναγνωριστεί η Βόρειος Κορέα ως χώρα τρομοκρατίας ενώ η ίδια χαρακτηρίζει του δύο Αμερικανούς πολιτικούς ως «κουτάβι, που δεν γνωρίζει τον φόβο της τίγρης».

Ο ΜακΚέιν, με ομολογουμένως αρκέτη δόση χιούμορ, απάντησε μέσω twitter «Μα πώς θέλουν να τον αποκαλέσω τρελό, κοκκαλιάρικο παιδί;».

Για του λόφου το αληθές βέβαια, ο Βορειοτάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, στα 33 του χρόνια και δικτάτορας ενός λαού που υποφέρει από πείνα, υπολογίζεται ότι ζυγίζει περίπου 125 κιλά.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο ΜακΚέιν χαρακτήρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «τρελό, χοντρό παιδί» κατά τη διάρκεια συνέντευξης στις 22 Μαρτίου.

«Η Κίνα είναι η μόνη που μπορεί να ελέγξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτό το τρελό, χοντρό παιδί που διοικεί τη Βόρειο Κορέα. Αυτοί μπορούν να σταματήσουν την οικονομία της Β. Κορέας μέσα σε μία εβδομάδα» είχε πει χαρακτηριστικά στο MSNBC.


Πηγή: iefimerida.gr