Δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι στη συμμορία ελληνοποιήσεων

Gazzetta team
Δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι στη συμμορία ελληνοποιήσεων
Εικονικές υιοθεσίες... παιδιών, αναγνωρίσεις πατρότητας και «λευκών» πολιτικών γάμων έκανε το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων.

Εικονικές υιοθεσίες... παιδιών, αναγνωρίσεις πατρότητας και «λευκών» πολιτικών γάμων έκανε το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων προκειμένου να νομιμοποιεί μετανάστες στη χώρα μας. Περίπου... 100 ευρώ ήταν η χρηματική αμοιβή που έπαιρνε κάθε γυναίκα ή άνδρας, κυρίως Ρομά, οι οποίοι προσφερόταν να προχωρήσουν σε εικονικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης με παράνομο μετανάστη ή αλλοδαπή προκειμένου να πάρει ελληνική ιθαγένεια και να νομιμοποιήσει την παραμονή του στην Ελλάδα.

Το κύκλωμα είχε εξελίξει τον τρόπο δράσης του κάνοντας «Έλληνες» τους παράνομους μετανάστες, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με τη μέθοδο της υιοθεσίας παιδιών ή αναγνώρισης της πατρότητας από μέρος τους. Οικογένειες Ρομά έδιναν τα παιδιά τους, έναντι χαμηλών αμοιβών, για δήθεν υιοθεσίες από παράτυπους μετανάστες και αλλοδαπούς που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης της διαμονής τους στην χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο και άλλες «αλχημείες» κατόρθωναν να εξασφαλίζουν την νομιμοποίηση της διαμονής τους, λαμβάνοντας άδειες παραμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός υπηκόου Μπαγκλαντές, ο οποίος υιοθέτησε... 16χρονο παιδί, από μία οικογένεια Ρομά, κατοίκους καταυλισμού της Δυτικής Αττικής, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, που του έδωσαν τα πολυπόθητα έγγραφα παραμονής. Έχουν διαπιστωθεί περισσότερες από 200 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας, παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας.

Την «φάμπρικα» φαίνεται να είχαν δημιουργήσει δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και κάποιοι υπάλληλοι δημόσιων οργανισμών, οι οποίοι εντόπιζαν τους ενδιαφερόμενους προς ελληνοποίηση αλλά και εκείνους που μπορούσαν να προσφέρουν τον εαυτό τους για «κοστούμι ή νυφικό», ή ακόμη και το παιδί τους για μια υιοθεσία του στα χαρτιά...

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα μεταξύ των οποίων τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι και ένας δικηγόρος. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα είναι και ένας αστυνομικός που φέρεται να θεωρούσε το γνήσιο της υπογραφής σε έγγραφα που απαιτούνταν για την παραμονή των παράνομων μεταναστών στη χώρα, χωρίς τις περισσότερες φορές να υπάρχει... ταυτοπροσωπεία.

Τις τελευταίες ώρες, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, προχωρούσαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις εμπλεκομένων, κατ’ οίκων έρευνες, όπως και σε δικηγορικά, συμβολαιογραφικά γραφεία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον πέντε σημαντικοί κατηγορούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζητούνται. Η έρευνα της υπόθεσης εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες και τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τα πρώτα αποτελέσματα και τις προεκτάσεις της.


Πηγή: thetoc.gr