Και επίσημα στον Λευκό Οίκο η Ιβάνκα Τράμπ ως άμισθος υπάλληλος

Gazzetta team
Και επίσημα στον Λευκό Οίκο η Ιβάνκα Τράμπ ως άμισθος υπάλληλος
Είναι πλέον επίσημο. Η Ιβάνκα Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι θα εργαστεί στον Λευκό Οίκο αμισθί ως άτυπος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς προσπάθησε να κατευνάσει τις δεοντολογικές ανησυχίες του να εργάζεται εκεί.

«Έχω ακούσει τις ανησυχίες που έχουν μερικοί με τον συμβουλευτικό μου ρόλο στον πρόεδρο σε προσωπική βάση, ενώ συμμορφώνομαι εθελοντικά με όλους τους δεοντολογικούς κανονισμούς, και, αντίθετα, θα υπηρετήσω ως άμισθος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο, υπαγόμενοι στους ίδιους κανονισμούς όπως και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι», είπε σε δήλωσή της.

Τα ερωτηματικά σχετικά με πιθανές συγκρούσεις ενδιαφερόντων ετέθησαν όταν ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου ότι η Τραμπ, 35, θα γίνει άτυπος σύμβουλος του πατέρα της Ντόναλντ Τραμπ, με γραφείο στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ιβάνκα Τραμπ ασκεί αυξανόμενη επιρροή στον πατέρα της ως σύμβουλος, ενώ ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ είναι επίσης άτυπος σύμβουλος με μεγάλη επιρροή στον κύκλο του Τραμπ.

Πηγή: newsbeast.gr