Η ιστορία του Ρώσου αστυνομικού που βίασε και δολοφόνησε 82 γυναίκες (pics)

Gazzetta team
Η ιστορία του Ρώσου αστυνομικού που βίασε και δολοφόνησε 82 γυναίκες (pics)
Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία ένας από τους πιο αιμοσταγείς, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος βίαζε, σκότωνε και στη συνέχεια επέστρεφε στην οικογενειακή θαλπωρή.

Ο πρώην αστυνομικός Mikhail Popkov συγκλονίζει με τη διπλή ζωή του στο Angarsk της Σιβηρίας.

Σήμερα είναι έγκλειστος στις φυλακές για τη δολοφονία 22 γυναικών και τώρα οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ακόμη 60 θύματά του. Με το ψευδώνυμο «λυκάνθρωπος», ο στυγερός serial killer ομολόγησε όλους τους φόνους- τα θύματά του ήταν ηλικίας από 17 έως 38 ετών- λίγο πριν περάσει από δίκη, ενώ βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν τα άψυχα σώματα των θυμάτων του.

Ο Popkov, σύμφωνα με το siberiantimes, συνήθιζε να βιάζει τα θύματά του πριν αφαιρέσει τη ζωή τους με κατσαβίδια, τσεκούρια, όπλα ή φτυάρια.

hausduatr2

«Είχα διπλή ζωή. Από τη μια ζούσα ως συνηθισμένος άνθρωπος, υπηρετούσα ως αστυνομικός με θετικά σχόλια για τη δουλειά μου. Είχα οικογένεια. Η γυναίκα μου και η κόρη μου με θεωρούσαν καλό σύζυγο και πατέρα, που ήταν αλήθεια. Από την άλλη, διέπραττα εγκλήματα τα οποία έκρυβα προσεκτικά από τους άλλους γιατί ήξερα ότι ήταν ποινικό αδίκημα... Η γυναίκα μου και η κόρη μου, δε γνώρισαν τίποτα για τις δολοφονίες, ούτε με είχαν υποπτευθεί», είπε στους διώκτες του. Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στους φόνους και στο πώς επέλεγε τις γυναίκες που αργότερα σκότωνε -μια δράση που διήρκεσε 18χρόνια, από το 1992 έως το 2010-, σκορπώντας τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή.

Πώς έβρισκε τα θύματα του

Ο Popkov έβρισκε τα θύματά του στο δρόμο, έψαχνε για γυναίκες «που δεν συνοδεύονταν από κάποιον άντρα, που κινούνταν ανέμελα στο δρόμο, που δε φοβόντουσαν να μιλήσουν με έναν άγνωστο και να μπουν στο αμάξι μου». Αναζητούσε γυναίκες που ευχαρίστως θα τον ακολουθούσαν για μια άγρια νύχτα με άφθονο αλκοόλ και σεξ. Ως αστυνομικός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήθελε να καθαρίσει τους δρόμους από γυναίκες που θεωρούσε ότι ήταν ανήθικες.

hausduatr4

«Αυτές που είχαν αρνητική συμπεριφορά γίνονταν τα θύματά μου, αυτές που είχα την επιθυμία να τιμωρήσω. Άλλες δεν συμπεριφέρονταν έτσι, είχαν φόβο... Εξαίρεση αποτελεί ο φόνος της Elena Dorogova η οποία βιαζόταν να βρεθεί στο σιδηροδρομικό σταθμό για να συναντήσει τη μητέρα της. Σε αυτή την περίπτωση, ήταν νηφάλια». Στη κατάθεση που δημοσιεύει η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, ο Popkov παραδέχτηκε ότι έκλεβε τα φονικά του όπλα από την αστυνομία - είχαν κατασχεθεί από κακοποιούς.

«Είχα την ευκαιρία τότε και τα έπαιρνα και μετά τα πέταγα, είτε κοντά στη σκηνή εγκλήματος ή αλλού, αφού πρώτα τα σκούπιζα για να απομακρύνω τα αποτυπώματα. Η επιλογή των όπλων, ήταν πάντα τυχαία. Ποτέ δε προετοιμάστηκα για φόνο, μπορούσα να χρησιμοποιήσω όποιο αντικείμενο είχα εκείνη τη στιγμή στο αυτοκίνητο- ένα μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα ρόπαλο. Ποτέ δε χρησιμοποίησα σκοινί για στραγγαλισμό και ποτέ δεν είχα όπλο». Οι πρώην συνάδελφοί του, τον άκουγαν για το πώς αφαίρεσε βίαια τη ζωή από μια δασκάλα στο μουσικό σχολείο της κόρης του. «Το άψυχο σώμα της βρέθηκε στο δάσος μαζί με τη σορό μιας άλλης γυναίκας. Η κόρη μου μου ζήτησε χρήματα, καθώς το σχολείο έκανε έρανο για την κηδεία της. Της έδωσα».

Σε μια άλλη δολοφονία δυο γυναικών, επέστρεψε στο χώρο του εγκλήματος γιατί είχε χάσει την αστυνομική του ταυτότητα. «Τη βρήκα αμέσως, αλλά η μια από τις δυο γυναίκες εξακολουθούσε και ανέπνεε. Έπαθα σοκ με το γεγονός ότι ζούσε ακόμα. Την αποτελείωσα με ένα φτυάρι». Το ειδεχθές φονικό συνέβη το 2000 και τα θύματα ήταν η 35χρονη Maria Lyzhina και η 37χρονη Liliya Pashkovskaya.

hausduatr5

«Ποτέ δε θεώρησα τον αυτό μου ψυχικά ασθενή. Κατά τη θητεία μου στην αστυνομία, περνούσα με επιτυχία κάθε ιατρικό τεστ» λέει ο ίδιος.

Η γυναίκα και η κόρη του, μετά την αποκάλυψη της αρρωστημένης διπλής ταυτότητάς του, την ομολογία και τη καταδίκη, άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους σε διαφορετικές πόλεις. Η 30χρονη κόρη του, έγινε δασκάλα και είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί- η ίδια είχε δηλώσει ότι της ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει ότι ο αγαπημένος της πατέρας μπορούσε να βιάσει και να σκοτώσει... Τελευταία φορά που τον είδε, ήταν το 2015 οπότε και καταδικάστηκε για τους 22 τότε, φόνους.

Πηγή: newsbeast.gr