Φυλάκιση 16 ετών για τον «δράκο του Αμαρουσίου»

Gazzetta team
Φυλάκιση 16 ετών για τον «δράκο του Αμαρουσίου»
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχο και καταδίκασε σε 16 χρόνια φυλάκιση τον "δράκο του Αμαρουσίου".

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχο και καταδίκασε σε 16 χρόνια φυλάκιση τον "δράκο του Αμαρουσίου". Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 16 ετών και 3 μηνών, καθώς και πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για απόπειρες βιασμού. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη και βάση αυτής έκρινε ότι ο 29χρονος κατηγορούμενος δρούσε οργανικά και μεθοδευμένα.

Αναφερόμενη στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ήθελε να μειώσει τα θύματά του, είπε:

«Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα θα έκανε άλλες πράξεις, δρούσε μεθοδευμένα. Άκουγε φωνές που του έλεγαν χουφτωσέ την, φτύσ' την. Όμως αυτός δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη αλλά τις θώπευε...Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωτικός. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ηταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί. Προσπάθησε μάλιστα στην τελευταία του επίθεση να βελτιώσει τη δράση του, είχε μαζί του μονωτική ταινία».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε υποστηρίξει:

«Άκουγα φωνές που μου έλεγαν, χούφτωσέ την, θώπευσέ την. Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε ταπεινώσει, απορριψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω. Ήθελα να τις ντροπιάσω».

Όπως είπε στους δικαστές, ο ίδιος αγάπησε βαθιά αυτή τη γυναίκα, την βοήθησε οικονομικά και συναισθηματικά, πλην όμως εκείνη τον απέρριψε και τον πλήγωσε και αυτό ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα να ακούει φωνές, να έχει παραισθήσεις και στα πρόσωπα άλλων γυναικών να βλέπει εκείνη, την οποία όπως είπε, ήθελε να εκδικηθεί, ταπεινώνοντάς την.


Πηγή: thetoc.gr