Ο Ερντογάν απαγόρευσε το περιοδικό Elle

Gazzetta team
Ο Ερντογάν απαγόρευσε το περιοδικό Elle
Μετά από το κλείσιμο εφημερίδων και ενημερωτικών sites ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σετην πρωτοφανή ενέργεια να απαγορεύσει την τούρκικη έκδοση του γνωστού γυναικείου περιοδικού ΕLLE, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο για ανήλικους.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκική έκδοση του περιοδικού Elle κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους και η επιτροπή «κρίσης ακατάλληλων εκδόσεων» αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς.
Αυτό σημαίνει πως το περιοδικό μόδας θα πρέπει να αναγράφει στο εξώφυλλό του τη φράση «ακατάλληλο για ανηλίκους». Επίσης, απαγορεύει στο περιοδικό να διαφημίζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις του και δεν θα μπορεί να βρίσκεται στα φανερά σημεία των εφημεριδοπωλών.
Η επιτροπή αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση κειμένων και φωτογραφιών του τεύχους του Μαρτίου.

Μάλιστα το περιοδικό θα πρέπει να πωλείται πλέον στην Τουρκία μόνο μέσα σε φάκελο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα, όπως είχε γίνει το 2015 με το Cosmopolitan. Τότε είχε απαιτηθεί το περιοδικό να πωλείται τυλιγμένο σε αδιαφανές περιτύλιγμα και να μην επιτρέπεται να πωλείται σε ανηλίκους. Αλλά τότε η επιχείρηση απαγόρευσης είχε πέσει στο κενό.

Πηγή: iefimerida.gr