CNT: 16 top ευρωπαϊκά ξενοδοχεία μπροστά στο κύμα- τα 3 στην Ελλάδα

Gazzetta team
CNT: 16 top ευρωπαϊκά ξενοδοχεία μπροστά στο κύμα- τα 3 στην Ελλάδα
Τρία ελληνικά ξενοδοχεία περιλαμβάνει στη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία παραλίας στην Ευρώπη το μεγάλο αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τα 16 ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν στην κατηγορία αυτή, είναι μικρές, μπουτίκ μονάδες που θεωρούνται επιλογές για ψαγμένους τουρίστες.

Διαθέτουν εύκολη πρόσβαση, έχουν προσιτές τιμές και βρίσκονται δίπλα (ή και επάνω) στο κύμα.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται στη Χαλκιδική, την Πελοπόννησο και τα Χανιά. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρεται για κάθε ένα από τα ελληνικά ξενοδοχεία...

Εkies, στη Χαλκιδική | Έμφαση δίνεται στην ξεκούραση. Με το μεγάλο ινδικού στυλ κρεβάτι στο λόμπι, τα αναπαυτικά στρώματα στα δωμάτια, τις άνετες ξαπλώστρες στην παραλία και τις αιώρες μπροστά από τη θάλασσα, ο ύπνος συνοδεύεται από τους ήχους των κυμάτων και των τζιτζικιών.

Η ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Ευσταθίου ανέθεσε την αλλαγή της διακόσμησης στα 64 δωμάτια του ξενοδοχείου και στους κοινόχρηστους χώρους, σε βραβευμένη εταιρία της Ελλάδας και το αποτέλεσμα ήταν οι ιδιαίτεροι χώροι.

Kyrimai, στη Μάνη | Eίναι δύσκολο να το βρείτε καθώς βρίσκεται στο τέλος ενός μικρού δρόμου σε ένα από τα πόδια της Πελοποννήσου, σε μια περιοχή με βυζαντινές εκκλησίες, φαράγγια και κατσίκες.

Πρόκειται για ένα πρώην εργαστήριο από το 1870, το οποίο είναι ακριβώς δίπλα στα κύματα, με έναν κεντρικό πύργο με θέα στη θάλασσα. Τα 22 δωμάτια, διαφορετικά μεταξύ τους, προσφέρουν ηρεμία και διαθέτουν στοιχεία όπως το ξύλο, την πέτρα και λευκά είδη στα κρεβάτια.

Ammos, στα Χανιά | To πρωινό και μόνο κάνει το ταξίδι σε αυτό το σικάτο μικρό ξενοδοχείο στη δυτική ακτή της Κρήτης να αξίζει. Μπορεί να μείνετε μια εβδομάδα και να μην έχετε δοκιμάσει τα πάντα (σπανακόπιτες, κέικ πορτοκάλι, μπισκότα από σουσάμι, κρητικό γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς, φέτα και ελαιόλαδο).

Τα υπνοδωμάτια είναι φωτεινά με άνετα μαξιλάρια, και με αφρικανικά σχέδια. Τα καλύτερα είναι τα deluxe στούντιο με θέα στη θάλασσα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία...

1. Gecko Beach, Formentera, Βαλεαρίδες, Ισπανία

5 βήματα από την παραλία. Προτείνεται συνδυασμός του ταξιδιού με εργαστήρι γιόγκα.

2. La Malà, Vernazza, Λιγουρία, Ιταλία

Πέντε λεπτά περπάτημα μέχρι την παραλία. Τα στενά σοκάκια στη Vernazza θα πρέπει να αποφεύγονται. Αντί αυτών, προτείνεται παρκάρισμα στη στάση Levanto και 5 λεπτά διαδρομή με τρένο.

3. Vila Joya, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Δύο λεπτά μακριά από την παραλία, μέσα από διαδρομή με κήπους. Κατευθυνθείτε προς το Rei das Praias κατά μήκος της ακτής για εξαιρετικά θαλασσινά δίπλα στη θάλασσα.

4. Don Ferrante, Monopoli, Απουλία, Ιταλία

Τα κύματα φθάνουν στους τοίχους του ξενοδοχείου. Προτείνεται εξερεύνηση με τα πόδια, προς το Lido Bianco για φρέσκο ψάρι.

5. Hotel De Toiras, Saint-Martin-De-Ré, Île De Ré, Γαλλία

Bρίσκεται στο λιμάνι. Προτείνεται ποδηλασία στην αγορά Le Bois-Plage-en-Ré και δοκιμή θαλασσινού αλατιού, τυριού, ψωμιού, φρέσκων θαλασσινών και φρούτων, και στη συνέχεια βόλτα στην παραλία.

6. Ekies All Senses Resort, Bουρβουρού, Χαλκιδική, Ελλάδα

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μπροστά από τη δική του παραλία. Κατευθυνθείτε στη γειτονική πόλη Νικήτη για παγωμένο καφέ ή για ένα ποτήρι κρασί με άρωμα από γιασεμί και πεύκα.

7. Hostel Sa Rascassa, Begur, Κόστα Μπράβα, Ισπανία

Η παραλία βρίσκεται 2 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο. Το ορεινό τοπίο που περιβάλλει τη γραφική πόλη Begur στοιχίζεται από ορεινά μονοπάτια όπως το Cami de Ronda, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε νωρίς το πρωί πριν ανέβουν οι θερμοκρασίες.

8. La Coorniche, Pyla-Sur-Mer, Μπορντώ, Γαλλία

Δίπλα στους αμμόλοφους βρίσκεται η θάλασσα. Φέρτε μαζί σας μόνο χειραποσκευή. Τις ηλιόλουστες ημέρες μπορείτε να δανειστείτε καπέλα από την ταράτσα, ενώ αν υπάρχουν άνεμοι, το προσωπικό θα σας προμηθεύσει με θερμάστρες και κουβέρτες.

9. Braye Beach Hotel, Alderney, Channel Islands

Λίγα βήματα από τους αμμόλοφους θα δείτε την παραλία. Προτείνεται κράτηση στο δωμάτιο 26 στην επάνω γωνία του ξενοδοχείου, με μικρά μπαλκόνια και από τις 2 πλευρές.

10. Cenobio Dei Dogi, Camogli, Λιγουρία, Ιταλία

Σκαλοπάτια οδηγούν στη βοτσαλωτή παραλία. Μόλις φθάσετε, γνωρίστε τον Augustin, τον υπάλληλο παρκαρίσματος του ξενοδοχείου, και το αυτοκίνητό σας θα έχει την καλύτερη θέση στη σκιά.
11. Kyrimai, Γερολιμένας, Πελοπόννησος, Ελλάδα
Σε τρία βήματα βρίσκετε τη θάλασσα. Η πανέμορφη εκκλησία του 11ου αιώνα στη γειντονική Οχιά, η οποία επί του παρόντος αναστηλώνεται, αξίζει να την επισκεφθείτε.
12. La Voile D'or, Cap Ferrat, Côte D'azur, Γαλλία
Η παραλία είναι κυριολεκτικά δίπλα. Ζητήστε τα δωμάτια 26 ή 36 τα οποία έχουν θέα στο λιμάνι.
13. La Minervetta, Sorrento, Aκτή Αμάλφι, Ιταλία
Διακόσια βήματα από το ξενοδοχείο, μέσω μιας ιδιωτικής σκάλας, βρίσκεται η παραλία. Αντί να επισκεφθείτε ως τουρίστας το Σορέντο, κατευθυνθείτε στη Χερσόνησο του Σορέντο, η οποία παραμένει μακριά από τα θορυβώδη πάρτι.
14. Hotel Portixol, Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες, Ισπανία
Βρίσκεται ακριβώς επάνω στο λιμάνι. Το γειτονικό εστιατόριο Sa Roqueta, ειδικεύεται στον αστακό που ψαρεύεται από ντόπιιους και στο στιφάδο θαλασσινών.
15. Ammos Hotel, Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα
Βρίσκεται ακριβώς επάνω στην παραλία. Ζητήστε από το Νίκο για οδηγίες προς το Ντουνιά, μιας ταβέρνα κρυμμένη στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, η οποία ετοιμάζει τα πιάτα της από ντόπια κρέατα και υλικά.
16. Can Simoneta, Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες, Ισπανία
Η θάλασσα βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τα σκαλοπάτια. Προτείνεται θαλασσινή βόλτα με το σκάφος του ξενοδοχείου, όπου θα ανακαλύψετε τις κρυμμένες παραλίες όπου μπορείτε να σταματήσετε και να απολαύσετε τη σαμπάνια σας ή φαγητό με θαλασσινά.

Πηγή: tornosnews.gr