Κόντρα εταιρειών security με ιδιωτικούς αστυνομικούς νοσοκομείων

Gazzetta team
Κόντρα εταιρειών security με ιδιωτικούς αστυνομικούς νοσοκομείων
Δεκάδες συλλήψεις μετά από το νόμo για τη φρούρηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων
Στα …αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, κοντά σε κεντρικά νοσοκομεία και κλινικές, καταλήγει η «κόντρα» εταιρειών security και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολλάκη.
Δεκάδες ιδιωτικοί αστυνομικοί …συλλαμβάνονται, καθ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, χωρίς άδεια εργασίας και άλλες παρατυπίες στην φύλαξη των νοσοκομείων.
Το τελευταίο περιστατικό μαζικής σύλληψης οκτώ ιδιωτικών αστυνομικών φέρεται να έχει καταγραφεί στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Με τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής που έχουν σειρά προβλημάτων έλλειψης προσωπικού, προβληματικής αστυνόμευσης, ανάλωσης δυνάμεων σε χαώδεις φρουρήσεις χιλιάδων προσώπων να καλούνται τώρα να ασχοληθούν και με διαμάχες στον χώρο της «ιδιωτικής αστυνομίας» και της φύλαξης των νοσοκομείων!
Ο κ. Πολάκης αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να «αφαιρέσει» από εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας την φύλαξη νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να την αναθέσει σε μεμονωμένους ιδιώτες, δημοσίους υπαλλήλους κλ.π. Κι αυτό για λόγους «συρρίκνωσης του σχετικού κόστους, ενώ σε ορισμένους σχετικούς διαγωνισμούς είχαν σημειωθεί παρατυπίες», όπως είχε αναφερθεί σχετικά. Ομως σ' αυτή την απόφαση φέρεται να υπάρχει αντίδραση των security.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες συνδικαλιστικές οργανώσεις υπαλλήλων σε εταιρείες security και άλλοι πραγματοποιούν άτυπους ελέγχους σε νοσοκομεία και κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί αν το νέο προσωπικό ασφαλείας τηρεί τις σχετικές προδιαγραφές με βάση το νόμο 3707/2008. Ακολούθως ενημερώνει την ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιεί «εφόδους» σε κεντρικά νοσοκομεία και κλινικές, συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Κι αυτό με την κατηγορία ότι δεν έχουν ειδική άδεια εργασίας για τα συγκεκριμένα νοσοκομεία, δεν έχουν προβλεπόμενο δελτίο ταυτότητας, δεν έχουν το απαραίτητο εξοπλισμό (κυρίως δεν φέρουν αλεξίσφαιρο γιλέκο) κλ.π.
Στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας εξελίσσεται, λοιπόν, μία νέα …ιδιόμορφη κατάσταση με τους αστυνομικούς (της ΕΛ.ΑΣ) να συλλαμβάνουν τους ιδιωτικούς αστυνομικούς και με κύριο ενδιαφέρον στα πολύπαθα νοσοκομεία!
Ετσι ακολουθεί ένας ατέρμονος κύκλος προσαγωγών, μεταφορών σε δικαστήριο, δικαστικών διαδικασιών για τις συγκεκριμένες παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Πηγή: tovima.gr