Τζιχαντιστής γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί (pic)

Gazzetta team
Τζιχαντιστής γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί (pic)
Συνααγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά τους πυροβολισμούς με ένα άτομο νεκρό, τον δράστη της επίθεσης, στο αεροδρόμιο του Ορλί.

Tζιχαντιστής, γνωστός στις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί σύμφωνα με γαλλικές αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Mεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη στο Παρίσι μετά τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Ορλί όπου ένας άντρας αποπειράθηκε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη για να πέσει τελικά νεκρός από πυρά. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο αεροδρόμιο.

Στο πτώμα του άνδρα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας δεν βρέθηκαν εκρηκτικά. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε επίσης από πυροβολισμό στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας της τροχαίας βόρεια του Παρισιού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε ότι δεν είναι σαφές αν τα δύο επεισόδια συνδέονται. Αστυνομική πηγή που επικαλείται το Reuters καθώς και τα τηλεοπτικά δίκτυα BFM και M6 μετέδωσαν ωστόσο ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο. Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Πυροτεχνουργοί εξετάζουν εάν υπάρχουν εκρηκτικά στο χώρο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Μετά τον συναγερμό 3.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το ένα τέρμιναλ του αεροδρομίου ενώ διακόπηκε η εναέρια κυκλοφορία. το αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία. Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας. Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

H επίθεση στο Ορλί θα επηρεάσει και την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους του Ουίλιαμ και της Κέιτ ποτυ βρίσκονται στο Παρίσι.

Πηγή: thetoc.gr