Αστυνομικός πυροβολεί πολίτη επειδή θεώρησε πως το πορτοφόλι ήταν όπλο (vid)

Gazzetta team
Αστυνομικός πυροβολεί πολίτη επειδή θεώρησε πως το πορτοφόλι ήταν όπλο (vid)
Ακόμη ένα περιστατικό, προστέθηκε στην μακρά λίστα με την αδικαιολόγητη αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Ο βετεράνος της αεροπορίας των ΗΠΑ, Μάικλ Ντάβιντσον οδηγούσε σε ένα δρόμο εκτός πόλης, όταν ενεπλάκη σε ένα μικροεπεισόδιο με έναν οδηγό φορτηγού.

Το όλο περιστατικό έγινε αντιληπτό από ένα περιπολικό που έτυχε να περνάει, το οποίο και από τα δύο οχήματα να σταματήσουν δεξιά.

Μπροστά ακριβώς από το όχημα της αστυνομίας ήταν το αυτοκίνητο του Ντάβιντσον, ο οποίος υπάκουσε στις εντολές των αρχών και άνοιξε την πόρτα να βγει, έχοντας ψηλά τα χέρια του.

Μόνο που στο ένα από αυτά, κρατούσε το πορτοφόλι του, το οποίο ένας εκ των αστυνομικών το πέρασε για όπλο, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει, όπως μπορείτε να δείτε και στο video.

Μάλιστα, ακόμη και όταν βρισκόταν αιμόφυρτος στην άσφαλτο, συνέχισε να δέχεται εντολές για να σηκώσει τα χέρια του ψηλά.

Όταν αστυφύλακας που πυροβόλησε, κατάλαβε το λάθος, έπαθε νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε βοήθεια για να συνέλθει από το σοκ.

Ευτυχώς, ο βετεράνος αεροπόρος, παρά τα σοβαρά τραύματα, κατάφερε να επιζήσει και κατέθεσε μήνυση κατά του ανθρώπου που τον πυροβόλησε, όμως το δικαστήριο αποφάσισε πως ο αστυνομικός έδρασε δικαιολογημένα!