2.500 αστυνομικοί φυλάνε τον Σαουδάραβα βασιλιά που κάνει διακοπές στο Μπαλί (pics)

Gazzetta team
2.500 αστυνομικοί φυλάνε τον Σαουδάραβα βασιλιά που κάνει διακοπές στο Μπαλί (pics)
Οι παραθαλάσσιες διακοπές του βασιλιά Σάλμαν της Σαουδικής Αραβίας και της πολυάριθμης συνοδείας του, έχουν μετατραπεί σε στρατιωτική άσκηση για την Ινδονησία.

Ο μονάρχης και οι 1.500 συνοδοί του, συμπεριλαμβανομένων των 25 πριγκίπων και 10 υπουργών, θα πετάξουν στο Μπαλί το Σάββατο με 9 επιβατικά αεροσκάφη για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Το νησί θα φυλάσσεται από τουλάχιστον 2.500 αστυνομικούς και στρατιωτικό προσωπικό ενώ τα πολεμικά πλοία θα αγκυροβολήσουν στα ανοιχτά των ακτών.

Σε παράταξη οι πολυτελείς λιμουζίνες.

Οι χρυσές κυλιόμενες σκάλες περιμένουν ήδη το Boeing 747 του βασιλιά στο αεροδρόμιο, ενώ δύο φορτία που μεταφέρουν πιάτα, χαλιά και τις δύο αλεξίσφαιρες Mercedes του, βρίσκονται ήδη στο νησί.

Στην παραλία με την λευκή άμμο μπροστά στο θέρετρο St. Regis στο Μπαλί, ένα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι Σαουδάραβες, έχουν ήδη τοποθετηθεί φράχτες ύψους δύο μέτρων για να προστατεύσουν τους επισκέπτες από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μια ξύλινη σκάλα έχει χτιστεί για την πρόσβαση στο νερό του βασιλιά.

Ένα από τα πεντάστερα θέρετρα όπου θα διαμείνει ο βασιλιάς και τα 1.500 άτομα της συνοδείας του.


«Θα υπάρξει σίγουρα ασφάλεια μέσω θαλάσσης επειδή ο βασιλιάς θα μείνει κοντά στην παραλία» δήλωσε ο επικεφαλής του στρατού στο Μπαλί, υποστράτηγος Κουστάντο Γουιντιανμόκο και πρόσθεσε πως έξι πλοία θα αναπτυχθούν μαζί με τους αστυνομικούς και τους ελεύθερους σκοπευτές και ελπίζει πως η ασφάλεια δεν θα προσκρούσει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής του Σαουδάραβα μονάρχη.

Ο φράχτης ύχους 2 μέτρων που στήθηκε στην παραλία για να αποφευχθούν τα αδιάκριτα βλέμματα.


Ο Βασιλιάς Σαλμάν βρίσκεται σε περιοδεία στην Ασία, σε μια προσπάθεια να οικοδομήσει τους δεσμούς με τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας. Η υπερβολή στο επίσημο ταξίδι του, έρχεται σε αντίθεση με την λιτότητα στην πατρίδα του που προκαλείται από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Πηγή: ethnos.gr