H λιμουζίνα... τέρας που θα μεταφέρει τον Τραμπ (pics)

Gazzetta team
H λιμουζίνα... τέρας που θα μεταφέρει τον Τραμπ (pics)
Φωτογραφία από το τελικό στάδιο πριν είναι έτοιμη η νέα θωρακισμένη Προεδική λιμουζίνα του Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτουν το νέο «Τέρας» που θα εγκαινιάσει οσονούπω ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η εταιρία General Motors έλαβε το ποσό των 15,8 εκατ. δολαρίων για να δημιουργήσει νέα μοντέλα με προεδρικές λιμουζίνες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να είναι έτοιμες από την ημέρα της ορκωμοσίας, αλλά τελικά πρόκειται να παρουσιαστούν στις 30 Μαρτίου.

Έχοντας το παρατσούκλι «Το τέρας», το όχημα πρόκειται να είναι εξοπλισμένο με όλα τα υπερσύγχρονα gadget ασφαλείας, με αλεξίσφαιρα τζάμια και θωρακισμένη ενίσχυση, ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στη νέα προεδρική οικογένεια.

Μολονότι οι λεπτομέρειες τηρούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι θα φέρει τη μάσκα και τα φώτα που έχουν όλα τα νέα μοντέλα της Cadillac.

Πάντως η λιμουζίνα του Τραμπ θα είναι μεγαλύτερη απ'όλα τα άλλα οχήματα λόγω του βαρύ σκελετού του.

Πάντως το προηγούμενο «Τέρας», το οποίο ζύγιζε 8 τόνους, πιστεύεται πως ήταν «ανθεκτικό» στις επιθέσεις με χημικά όπλα, ενώ ήταν εντελώς εξοπλισμένο με ηλεκτρονικές συσκευές και κουτί πρώτων βοηθειών.

Επίσης, η λιμουζίνα ήταν εφοδιασμένη με υπέρυθρες κάμερες, συστήματα εντοπισμού GPS και δορυφορικής επικοινωνίας, πυροσβεστικό εξοπλισμό, εκτοξευτήρες δακρυγόνων, διάφορα όπλα, διόπτρες νυχτερινής οράσεως, ενώ πάντα υπάρχουν στο ψυγείο δύο φιάλες αίμα του ίδιου τύπου που έχει ο πρόεδρος, σε περίπτωση που χρειαστεί να υποβληθεί σε επείγουσα μετάγγιση.

Πηγή: iefimerida.gr