Έφηβοι αυτοκτονούν σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι στο Facebook (pics)

Gazzetta team
Έφηβοι αυτοκτονούν σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι στο Facebook (pics)
Το online «παιχνίδι αυτοκτονίας» και οι μυστηριώδεις θάνατοι εφήβων - Η «Μπλε Φάλαινα», οι ταινίες τρόμου και η καθοδήγηση για να αφαιρέσουν τις ζωές τους

Οι μυστηριώδεις θάνατοι εφήβων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έχουν κινητοποιήσει τις αρχές στη Ρωσία. Δύο κορίτσια, η 15χρονη Yulia Konstantinova και η 16χρονη Veronika Volkova έκαναν βουτιά θανάτου από την οροφή ενός 14όροφου συγκροτήματος πολυκατοικιών, στο Ουστ-Ιλίμσκ, στην περιοχή Ιρκούτσκ στη Σιβηρία.

Τη Δευτέρα, μια 15χρονη με το όνομα Ekaterina, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από τον πέμπτο όροφο διαμερίσματος στο Κρασνογιάρσκ. Είχε προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα ο θάνατος μιας 14χρονης από την Τσίτα στις ράγες ενός τρένου.

sgbrnsu2

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα SiberianTimes, οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες στο αν οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με ένα αμφιλεγόμενο διαδικτυακό «παιχνίδι αυτοκτονίας», γνωστό ως «Μπλε Φάλαινα».

Πριν πραγματοποιήσει το απονενοημένο διάβημα, η Yulia άφησε ένα σημείωμα στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο στο οποίο έγραφε «τέλος». Είχε αναρτήσει επίσης στην επίμαχη ιστοσελίδα τη φωτογραφία μιας μπλε φάλαινας, που θεωρείται το σύμβολο ενός κοινωνικού κινήματος στα μέσα ενημέρωσης που ενθαρρύνει νέους να αφαιρέσουν τις ζωές τους.

sgbrnsu06

Η φίλη της Veronika έγραψε πως «το νόημα χάθηκε... τέλος». Συχνά αναρτούσε θλιμμένα μηνύματα όπως: «Αισθάνεστε ότι σταδιακά γίνεστε άχρηστοι;» ή «Είμαι απλά ένα φάντασμα».

sgbrnsu3

Υπό κράτηση έχουν τεθεί δυο νεαροί έφηβοι αφού φέρεται να κατέγραψαν τη διπλή αυτή αυτοκτονία ενώ οι αρχές ερευνούν εις βάθος για το αν υποκινήθηκαν από άλλα άτομα. Οι ένστολοι, έχουν κάνει φύλο και φτερό τα σπίτια των ανηλίκων και ήρθαν σε επαφή με το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των δυο κοριτσιών προκειμένου να βρουν τα αίτια της πράξης τους.

sgbrnsu4

Πρόσφατα, η αστυνομία της Κρασνογιάρσκ ξεκίνησε να ερευνά εκ νέου τρεις υποθέσεις απόπειρας αυτοκτονίας που υποτίθεται ότι «οργανώθηκε» μέσω ομάδων στα social media - και τα τρία ανήλικα κορίτσια, κατάφεραν να σωθούν. Επιπλέον, στην αστυνομία μίλησε και ο διευθυντής ενός σχολείου ο οποίος όπως κατέθεσε έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα με το οποίο ο άγνωστος τον ενημέρωνε ότι ένας μαθητής έγινε μέλος μιας «ομάδας θανάτου» και πως σκόπευε να βάλει τέλος στη ζωή του.

sgbrnsu05

Υποστηρίζεται ότι οι έφηβοι που συμμετέχουν στο επικίνδυνο αυτό «παιχνίδι αυτοκτονίας» καλούνται να χαράξουν με μαχαίρι ή ξυράφι το σχήμα μιας φάλαινας στον καρπό ή το πόδι τους. Παράλληλα, τους προτρέπουν να παρακολουθούν όλη μέρα ταινίες τρόμου, να ξυπνούν στις 4 το πρωί... και τους καθοδηγούν βήμα βήμα στο να βάλουν τέλος στη ζωή τους την 50η ημέρα του «παιχνιδιού». Είναι τόσο σοβαρή η υπόθεση, που εκφράζονται φόβοι ότι το περασμένο έτος σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία τουλάχιστον 130 άτομα.

Μετά τη σύλληψη του υποτιθέμενου «εγκεφάλου», του 21χρονου Phillip Budeikin, οι αυτοκτονίες μειώθηκαν αλλά εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί ευάλωτοι έφηβοι που επηρεάζονται από τους κατάπτυστους αυτούς λογαριασμούς. Ο νεαρός κατηγορείται ότι οργάνωσε 8 γκρουπ αυτοκτονιών, το διάσημα 2013 -2016, κατά τα οποία 15 νέοι έβαλαν τέλος στη ζωή τους και άλλοι πέντε διασώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Πηγή: newsbeast.gr