Θρίλερ με δύο Τούρκους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα

Gazzetta team
Θρίλερ με δύο Τούρκους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα
Κατά πληροφορίες πρόκειται για κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα - Εκτιμάται αν προκειται για στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Μια μυστηριώδης υπόθεση που λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ εκτυλίσσεται στην Ορεστιάδα. Οι αστυνομικές αρχές και οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συλλάβει δύο Τούρκους και ερευνούν αν πρόκειται για στρατιωτικούς οι οποίοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα του Ιουλίου για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο Τούρκοι υπέβαλαν αίτημα πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για Τούρκους κομάντος, ίσως βατραχανθρώπους, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην επιχείρηση για την εξουδετέρωση του προέδρου της Τουρκίας.

Είναι πρόσφατες οι άκρως επιθετικές δηλώσεις μελών της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον της Ελλάδας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην γειτονική χώρα τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο.

Με δεδομένες τις λεπτές ισορροπίες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι αρχές ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών χειρίζονται την υπόθεση με μεγάλη προσοχή με σκοό να αποφευχθούν παρενέργειες που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες.

Πηγή: protothema.gr