4 στους 10 γιατρούς θα φύγουν από τη Βρετανία λόγω Brexit

Gazzetta team
4 στους 10 γιατρούς θα φύγουν από τη Βρετανία λόγω Brexit
Μαζική έξοδο από την Βρετανία των ευρωπαίων γιατρών που ζουν και εργάζονται στη χώρα πυροδοτεί το Brexit απειλώντας με κατάρρευση το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας.

Μαζική έξοδο από την Βρετανία των ευρωπαίων γιατρών που ζουν και εργάζονται στη χώρα πυροδοτεί το Brexit απειλώντας με κατάρρευση το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας. Σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, τέσσερις στους δέκα ευρωπαίους γιατρούς σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η δημοσκόπηση έγινε με δείγμα 1.193 γιατρών. Το 42% απαντά ότι μετά το Brexit θα φύγει από τη Βρετανία ενώ το 23% δηλώνει ότι το σκέφτεται.

59.796 εργαζόμενοι στο NHS προέρχονται από χώρες της ΕΕ. Από αυτούς οι 10.267 είναι γιατροί.

Το NHS αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο πολιτικό στοίχημα που κρίνει εκλογές. Οι οπαδοί του Brexit είχαν καταστήσει το δημόσιο σύστημα υγείας ένα από τα κύρια θέματα της εκστρατείας τους, υποσχόμενοι να γεμίσουν τα ταμεία του NHS με τα χρήματα που δεν θα χρειαζόταν πλέον να στέλνουν στις Βρυξέλλες. Όμως το NHS είναι επίσης ένα μοντέλο σε κρίση, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού, τη δημογραφική ανάπτυξη και τις πολιτικές λιτότητας.


Πηγή: thetoc.gr