Πώς θα ταξιδεύουμε στη Βρετανία μετά το Brexit

Gazzetta team
Πώς θα ταξιδεύουμε στη Βρετανία μετά το Brexit
Η ΕΕ σκέφτεται εάν θα μπορούσε να υιοθετηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής "βίζας" για τα ταξίδια από και προς τη Βρετανία μετά το Brexit.

Η ΕΕ εξετάζει αν θα μπορούσε να υιοθετηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής "βίζας" για τα ταξίδια από και προς τη Βρετανία μετά το Brexit. Μόνο που αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στον τουρισμό.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Robert Goodwill είπε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι η ΕΕ συζητούσε την πιθανότητα της εισαγωγής μίας παραλλαγής της ESTA, του ηλεκτρονικού συστήματος δηλαδή για τη θεώρηση των εγγράφων για τα ταξίδια. Οι ξένοι οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στις ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν 14 δολάρια όταν συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τα έγγραφα.

"Οι Βρετανοί έχουν συνηθίσει τώρα στο σύστημα ESTA οπότε πρέπει να δούμε με ενδιαφέρον πως θα σχεδιαστεί το ευρωπαϊκό ανάλογό του και τι ομοιότητες αλλά και διαφορές θα υπάρξουν", είπε ο κ. Goodwill.

Να σημειωθεί πάντως ότι ένα σύστημα όπως το αμερικανικό θα κοστίσει αρκετά χρήματα, ενώ χρειάζεται να συνυπολογιστεί πως οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν ξανά και ξανά όποτε είναι να επισκεφθούν τη Βρετανία.


Πηγή: thetoc.gr