Διευθυντής γυμνασίου στην Μυτιλήνη κατηγορείται ότι κάλυπτε τις σεξουαλικές επιθέσεις του κυλικειάρχη

Gazzetta team
Διευθυντής γυμνασίου στην Μυτιλήνη κατηγορείται ότι κάλυπτε τις σεξουαλικές επιθέσεις του κυλικειάρχη
Τη διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος διευθυντή γυμνασίου της Μυτιλήνης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες συγκάλυψης υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών του σχολείου από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου, διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι «έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης και το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο είναι πως σε τέτοιες υποθέσεις είμαστε αμείλικτοι. Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παντής.

Στην ΕΡΤ μίλησαν επίσης γονείς μαθητριών που είχαν παρενοχληθεί από τον επιχειρηματία, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι ενημέρωσαν το διευθυντή του Γυμνασίου για όσα βιώσαν τα παιδιά τους, αλλά, όπως υποστήριξαν, αυτός αδιαφόρησε. Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως στη δίκη της υπόθεσης, ο διευθυντής του Γυμνασίου ήταν ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15 ετών» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012 δηλαδή πριν από πέντε χρόνια. Στη δίκη κατέθεσαν εναντίον του επιχειρηματία οι γονείς της μαθήτριας αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν μεταξύ των άλλων αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη μαθήτρια, αλλά και ανάλογα περιστατικά με άλλα παιδιά.

Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα με απόφαση της Γενικής Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου ζητήθηκε η απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού από τη θέση του διευθυντή του Σχολείου αλλά και από το χώρο της εκπαίδευσης. Με την ευκαιρία η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου υπενθύμιζε ότι και στο παρελθόν «έχει καταγγείλει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου διευθυντή γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί». Επίσης και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης ζήτησε με αναφορά του στη Βουλή την «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή».

Πηγή: eleftherostypos.gr