Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 25 χιονοδρόμων στα Χάνια Πηλίου

Gazzetta team
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 25 χιονοδρόμων στα Χάνια Πηλίου
Τέλος καλό όλα καλά για 25 χιονοδρόμους στα Χάνια Πηλίου οι οποίοι παρέμειναν ακινητοποιημένοι στον αέρα για περισσότερες από δύο ώρες.

Τέλος καλό όλα καλά για 25 χιονοδρόμους στα Χάνια Πηλίου οι οποίοι παρέμειναν ακινητοποιημένοι στον αέρα για περισσότερες από δύο ώρες. Το περιστατικό συνέβη στο Χιονοδρομικό Κέντρο όταν σημειώθηκε στο νούμερο ένα λιφτ. Ανάμεσα στους ακινητοποιημένους επιβάτες ήταν και παιδιά περίπου τεσσάρων ετών.

Το νέο συμβάν προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με τον δήμο Βόλου να τονίζει με ανακοίνωσή του ότι οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού Κέντρου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είναι επικίνδυνοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν με άμεση εισαγγελική παρέμβαση. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου έχει ήδη ζητήσει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», Γρηγόρης Ιγγλέσης, σημείωσε ότι η βλάβη στο μονό λιφτ, παρουσιάστηκε χτες γύρω στης 12:00 το μεσημέρι, εξαιτίας ενός συρματόσχοινου που έφυγε από τη θεση του. Αν και επιχειρήθηκε από το Χιονοδρομικό Κέντρο η επιδιόρθωση του λιφτ, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τελικά ενεργοποίηθηκαν μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, οπότε και επιτεύχθηκε ο απεγκλωβισμός των χιονοδρόμων με σχοινιά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκησε 2,5 ώρες περίπου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση, κανένας από τους επιβαίνοντες στο λιφτ δεν κινδύνευσε, μετά τον απεγκλωβισμό τους μετέβησαν στο ιατρείο του Χιονοδρομικού, ενώ τους δόθηκαν και ζεστά ροφήματα.


Πηγή: thetoc.gr