Γονείς πιάστηκαν στα χέρια στο Πέραμα για τα προσφυγόπουλα!

Gazzetta team
Γονείς πιάστηκαν στα χέρια στο Πέραμα για τα προσφυγόπουλα!
Στα χέρια πιάστηκαν στο δημαρχείο Πέραματος γονείς που αντιδρούν στην φοίτηση προσφυγόπουλων με κατοίκους της περιοχής που τάσσονται υπέρ της απόφασης του δήμου για την φοίτησή τους

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα και κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφάλειας πραγματοποιείται η ενημέρωση της δημοτικής αρχής του Περάματος προς τους πολίτες και τους γονείς δημοτικού σχολείου της πόλης, το οποίο θα φιλοξενησει 25 προσφυγόπουλα.

Μετα τα χθεσινά επεισόδια με την εισβολή χρυσαυγιτών υπό τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό στο 1ο δημοτικό σχολείο του Ικονίου το δημοτικό συμβούλιο του Περάματος αποφάσισε στα πλαίσια της 2ης τακτικής του συνεδρίασης να συμπεριλάβει και το θέμα με την εκπαίδευση των 25 προσφυγοπουλων όπου θα φοιτήσουν τις απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο σχολείο, μετά τη λήξη του ωραρίου των μαθητών που ήδη φοιτούν στο σχολείο.

Απο την μια πλευρά οι γονείς μαθητών του σχολείου οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του δημάρχου, επειδή ελήφθη χωρίς να έχουν ενημερώθει όπως οι ίδιοι λένε για την φοίτηση των 25 προσφυγόπουλων, αλλά και γιατί επιπλέον ανησυχούν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Οι γονείς αλλά και η αντιπολίτευση του δήμου μιλάει για μια ειλημμένη απόφαση που φέρνει όλους προ τετελεσμένων. Οι γονείς αρκετές φορές αποδοκίμασαν τα μελη της δημοτικής αρχής, ενω απο την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης έριξε τις ευθύνες για τα χθεσινά επεισόδια στα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ζήτησε τη συμπαράσταση στους πρόσφυγες που βρισκονται στο κέντρο φιλοξενείας του Σχιστού, αλλά και στα μικρά παιδια που θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.
Την ίδια ώρα έξω απο το δημαρχείο της πόλης στην οδο Δημοκρατίας, άνδρες των ΜΑΤ α έχουν περικυκλώσει το κτίριο προκειμενου να αποτρέπουν τυχόν νέα επεισόδια, ενω την ίδια ώρα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρισκονται σε μικρή απόσταση απο το σημείο οπου πραγματοποιείται η ενημέρωση των πολιτών και των γονέων, έχουν συγκεντρωθεί μέλη της.

Πηγή: protothema.gr