Και νέα μήνυση κατά του Σώρρα! Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση

Gazzetta team
Και νέα μήνυση κατά του Σώρρα! Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση
Μηνυτήρια αναφορά κατά του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Την αναφορά κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, κάτοικος των ΗΠΑ.

Ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ζητάει την ποινική δίωξη των δύο για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση από την πλευρά τους, που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου Σωρρα. Ζητάται επίσης να κληθούν ως μάρτυρες ο Ελευθέριος Ρήνος, που επίσης είχε διεξάγει σχετική δημοσιογραφική έρευνα, ο καθηγητής οικονομικών Θεοδωρος Καρυωτης και ο καθηγητής συστημικής δυναμικής Νικόλαος Γεωργαντζάς.

«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση»

Ο δημοσιογράφος στην αναφορά του αναφέρεται στη δικαστική απόφαση 67650/13 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας και ο Εμμανουήλ Λαμπράκης για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, τονίζοντας :"Πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, παρότι, αυτοί προσκροούν στους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο Αρτέμης Σωρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολάρια, το δικαστήριο δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως πχ τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης" και προσθέτει πως η αθωωτική απόφαση "έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότητηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον "όρκο του πολεμιστή" και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρω".

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος προσθέτει πως η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ και εξηγεί πως : "Τα μέλη υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σωρρα".

Επίσης, ο δημοσιογράφος τονίζει στην μηνυτήρια αναφορά πως : "η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους".

«Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό»

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως : "το χρεόγραφο Σωρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν" και προσθέτει : "πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας΄΄.

"Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων".

Επιπλέον στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται πως : "είναι πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δις είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατεξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλωνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό".

Σε δηλώσεις του, ο μηνυτής ανέφερε πως ΄έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία. "Εχω ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχτώ. Πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως και να κληθούν μάρτυρες προς κατάθεση" πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr