Βαριές κατηγορίες στο πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια ΜΜΕ-κομμάτων

Gazzetta team
Βαριές κατηγορίες στο πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια ΜΜΕ-κομμάτων
Το φως της δημοσιότητας είδε το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή, το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας παραδίδεται στα κόμματα, προκειμένου να το μελετήσουν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, ενόψει της κατάθεσης του τελικού πορίσματος την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σχέδιο του πορίσματός τους, τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών, ενώ θα κάνουν λόγο για σοβαρές παραβιάσεις του τραπεζικού δικαίου με χορηγήσεις δανείων χωρίς επαρκείς τραπεζικές εγγυήσεις. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ΜΜΕ καταλογίζονται βαριά πλημμελήματα, πρακτικές ιδιοποίησης τραπεζικών δανείων και χρήση τους για άλλους σκοπούς.

Ειδικά για τα δάνεια των κομμάτων, πηγές από τη Βουλή αναφέρουν ότι το πόρισμα υπογραμμίζει ότι «η έντιμη και δημοκρατικά ορθή λύση, η οποία εκτός των άλλων θα είχε και διδακτικό χαρακτήρα για τις μέλλουσες γενιές και θα χρησίμευσε για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον είναι μία και μόνη: υποβολή επισήμως αιτημάτων ρύθμισης των χρεών όπως καλούνται να κάνουν σήμερα όλοι οι δανειολήπτες που για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς».

Η ΝΔ ανταπαντάει με το δικό της πόρισμα

Η μεθόδευση της κυβερνητικής παράταξης να διαρρεύσει το πόρισμα προκάλεσε αντιδράσεις στη ΝΔ που διέρρευσε με τη σειρά της ότι έχει έτοιμο πόρισμα 108 σελίδων στο οποίο καταλογίζουν προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα ότι ζήτησε ευνοϊκή μεταχείριση από τις τράπεζας για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ, τις γκρίζες ζώνες με το κτίριο της Κουμουνδούρου και την off shore της Αυγής


Πηγή: topontiki.gr / thetoc.gr