Παναγιώτης Ψωμιάδης: Η ντροπή των νοικοκυραίων Θεσσαλονικιών «ετοιμάζεται» για... Χρυσή Αυγή!

Gazzetta team
Παναγιώτης Ψωμιάδης: Η ντροπή των νοικοκυραίων Θεσσαλονικιών «ετοιμάζεται» για... Χρυσή Αυγή!
Ο νομάρχης της καρδιάς, ο ακροδεξιός της διπλανής πόρτας, ο άνθρωπος που πάντρευε και βάφτιζε πιο γρήγορα κι από τη σκιά του, δήλωσε -περήφανα- ότι «μπορεί να τον δούμε και στη Χρυσή Αυγή»

Η εποχή Ψωμιάδη ξεκίνησε πριν το 1982 με την είσοδο στην πολιτική και κατόπιν με την εκλογή του ιδιόρρυθμου πολιτικού άνδρα το 2002 στο αξίωμα του Νομάρχη Θεσσαλονίκης. Με το προφίλ του λαϊκού παιδιού, χαϊδεμένο τέκνο των media καθώς με τα χωρατά, τους θυμούς και τις λεκτικές τους ακρότητες, κατάφερνε να συγκεντρώνει νούμερα θεαματικότητας, κάνοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους ‘’σοβαρούς’’ δημοσιογράφους να ξεπερνούν τις αναστολές τους και να τον καλούν διαρκώς. Δεν δίστασε όλα αυτά τα χρόνια να λανσάρει το ψευδώνυμο Ζορό, τον όρο του παιδιού του λαού, τιμώντας ακόμα και το Νίκο Ξανθόπουλο σε μια συμβολική κίνηση, να τραγουδήσει σε κέντρο διασκέδασης στα Λαδάδικα το οποίο κατείχε, να αποχωρήσει ουκ ολίγες φορές από το χώρο της Δεξιάς που ανήκει και κυρίως να εμπλακεί σε σειρά σκανδάλων.

Σύμφωνα με την έγκριτη Βικιπαίδεια:

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2002, αποκαλύφθηκε ότι είχε κατασκευάσει παράνομα πιλοτή σε αυθαίρετο κτίσμα στη Χαλκιδική, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, προοριζόταν για τη μητέρα του[3].

Μέσα στο Σεπτέμβριο του 2010 βγήκαν στην επιφάνεια τα “έργα-μαιμού”, όπως χαρακτηρίστηκαν από το τύπο [εκκρεμεί παραπομπή]. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορήθηκε για έργα, που ενώ αναφέρονταν στα χαρτιά, δεν έγιναν ποτέ. Φέρεται να κόστισταν πάνω από 800.000 Ευρώ και ανατέθηκαν σε ανθρώπους, που σύμφωνα με τη νομαρχία Θεσ/νίκης τα κατασκεύασαν μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιανουαρίου 2009.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία κατά του Δημοσίου συμφέροντος, με αφορμή τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία της μεταφοράς μαθητών του Νομού Θεσσαλονίκης από και προς τα σχολεία.

Περί τα μέσα Οκτωβρίου 2010 έγιναν κάποιες αναφορές από Ελληνικά ΜΜΕ για συμμετοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορήθηκε, ότι διευκόλυνε την ανταλλαγή έκτασης 76 στρεμμάτων στο νομό Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 έγινε γνωστή η προσπάθεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου. Για την ακρίβεια αντιτάχθηκε στο νόμο του Ελληνικού κράτους, λέγοντας ότι η ύπαρξη του δεν βοηθάει τους ιδιοκτήτες μαγαζιών. Παράλληλα κάλεσε σε καθολική αντίσταση όλους τους κατοίκους της Θεσ/νίκης.

Τον Ιανουάριο του 2012 ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τοκογλυφίας στην Ελλάδα, το οποίο συνδέθηκε άμεσα με κυκλώματα εκβιαστών που δρούσαν στη Θεσ/νίκη επί σειρά ετών και προσέφεραν προστασία σε νυχτερινά κέντρα και καταστήματα. Άμεσα πολλά ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, αθλητών και ηθοποιών βρήκαν το φως της δημοσιότητας, ενώ συνδέθηκαν και με την αυτοκτονία γνωστού επιχειρηματία. Κατά τη διάρκεια της περιόδου δράσης αυτού του κυκλώματος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εκτελούσε καθήκοντα Νομάρχη και εν συνεχεία Περιφερειάρχη. Λίγες ημέρες αργότερα βρήκε το φως της δημοσιότητας μία είδηση, ότι κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες του Ψωμιάδη με έναν από τους επικεφαλής του εν λόγω κυκλώματος. Οι διάλογοι ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί και δημιουργήθηκαν υποψίες για πιθανή συμμετοχή του πρώην περιφερειάρχη στο κύκλωμα εκβιαστών, καθώς προέκυψαν στοιχεία για διευκολύνσεις από τη πλευρά της Νομαρχίας.

Επίσης τον Ιανουάριο του 2012 αποκαλύφθηκαν σημαντικά οικονομικά στοιχεία από το Υπουργείο Oικονομικών που αφορούσαν τους μεγαλοοφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου. Στη κορυφή της λίστας με χρέος 952 εκ. Ευρώ ήταν ο επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης, που την ίδια εποχή βρισκόταν στη φυλακή, εκτείνοντας πολυετή ποινή για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα κλοπής ΦΠΑ όλων των εποχών στην Ελλάδα. Από έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε το όνομα του πρώην περιφερειάρχη ανάμεσα στους συνιδρυτές της εταιρίας του Νίκου Κασιμάτη μέσω της οποίας γινόταν η κλοπή του ΦΠΑ, ενώ το 2002 ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε συμπεριλάβει τον Νίκο Κασιμάτη και στο πολιτικό συνδυασμό του για τις Νομαρχιακές εκλογές της Θεσ/νίκης. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο εν λόγω σκάνδαλο.

Τον Μάιο του 2012 ανέλαβε υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα. Σε ομιλία του για τη Ξάνθη φέρεται να δήλωσε ότι Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις, κάτι που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις τόσο σε κοινωνικούς αλλά και πολιτικούς κύκλους. Ο ίδιος αργότερα πήρε πίσω τις εν λόγω δηλώσεις, λέγοντας ότι Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή συμφωνούν σε συγκεκριμένα ζητήματα θρησκείας και μεταναστευτικού.

Η καταδίκη του πρόσφατα και η οριστική παύση του από το αξίωμα του περιφερειάρχη άνοιξε το δρόμο για τη διαδοχή, ενός από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, που μέχρι και την ύστατη ώρα της ταπεινωτικής αποπομπής του δεν δίστασε να μεθοδεύσει την διαδοχή του από τον αδερφό του Διονύση και να χλευάσει δημόσια τον έτερο διεκδικητή του θρόνου Απόστολο Τζιτζικώστα δηλώνοντας στα αγαπημένα του κανάλια πως ο πολιτικός του βίος θα συνεχιστεί!

Εντυπωσιακό για μια πόλη που ανέμελα και φυσικά με ελαφριά καρδιά εξέλεγε επί δέκα χρόνια ένα πρόσωπο σαν τον πρώην Νομάρχη, νομιμοποιώντας το έργο του είναι ότι αρχίζει και ξεχνά το ποιόν του. Όμως φροντίζει ο ίδιος να μας το θυμίζει. Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Φουρθιώτη(!) αφού πέρασαν οι εποχές που τον καλούσαν στο Mega για πρωϊνό χαβαλέ, είπε το εξής:

”Με τη Χρυσή Αυγή μπορεί να με δεις, αλλά με τον Τσίπρα όχι! Κάτω από κάποιες προϋποθέσεις και η Χρυσή Αυγή μπορεί να αλλάξει πλεύση. Πιστεύω ότι ο κ. Μιχαλολιάκος θα το κάνει αυτό, δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.”

Αν αμφέβαλε κάποιος για το ποιος ήταν ο εκλεκτός της πόλης αυτής νομίζω πρέπει να το ξανασκεφτεί. Το ζήτημα είναι αν κατέβει μήπως τον δούμε στη βουλή…

Πηγή: parallaximag.gr