Σόιμπλε: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Gazzetta team
Σόιμπλε: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα
«Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ», υπογραμμίζει σε αυστηρό τόνο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών

Νέα δεδομένα που πιθανότατα να αλλάξουν το σκηνικό της διαπραγμάτευσης δημιουργούν οι νέες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε μια επιτυχημένη β΄ αξιολόγηση (για τα μέτρα που πρέπει η Ελλάδα να εκπληρώσει με βάση το πρόγραμμα στήριξής της) και εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει μετά από αυτό, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο, τόνισε σε αυστηρό τόνο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην «The Wall Street Journal».

«Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο γερμανός υπουργός, «εάν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο, θα έχουμε μια κατάσταση όπου θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν εξαιρετικά χαλαρός. Η γερμανική Βουλή πρώτα θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr