Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες τεχνολογικές αποτυχίες του 2016 (vid)

Gazzetta team
Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες τεχνολογικές αποτυχίες του 2016 (vid)
Από μπαταρίες κινητών που εκρήγνυνται μέχρι τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, το 2016 δεν υπήρξε ακριβώς και η καλύτερη χρονιά για τον τομέα της τεχνολογίας.

Κάθε χρόνο, η τεχνολογία αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μας προσφέρει απίστευτες συσκευές που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και προσφέρουν λύσεις στην επιστήμη. Φέτος, όμως, η χρονιά συνοδεύτηκε από 5 epic fails που απέδειξαν ότι ακόμα χρειαζόμαστε αρκετή προσπάθεια για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο δημιουργίας αλάνθαστων τεχνολογικών επιτευγμάτων -αν ποτέ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ποιες είναι όμως οι 5 μεγαλύτερες τεχνολογικές απογοητεύσεις του 2016 σύμφωνα με το Tech Insider;

5. Η ιατρική εταιρεία Theranos, που οι μετοχές της άξιζαν 9 δισ. δολάρια το 2009 και πλέον μόλις που φτάνουν τα 800 εκατ., ύστερα από αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των αιματολογικών εξετάσεων που προσφέρει.

4. To Chatbot, η ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας της Microsoft που γέμισε από tweets γεμάτα με ρατσιστικό περιεχόμενο.

3. Το Soylent, η μπάρα φαγητού που έχει όλες τις θρεπτικές αξίες ενός πλήρους γεύματος, αλλά προκάλεσε ασθένειες σε όσους την έφαγαν.

2. Οι αμέτρητες ψευδείς ειδήσεις που κυριάρχησαν στο διαδίκτυο και τα social media και για παράδειγμα συνέδεαν τον Πάπα με τον Τράμπ ή τη Χίλαρι με τον ISIS.

1. Το Samsung Galaxy Note 7, που πούλησε 2,5 εκατ. συσκευές, αλλά ύστερα από 96 καταγγελίες για υπερθέρμανση και έκρηξη της μπαταρίας η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις συσκευές!