14 γεγονότα που δείχνουν ότι.. γεράσαμε (pics)

Gazzetta team
14 γεγονότα που δείχνουν ότι.. γεράσαμε (pics)
14 WTF πληροφορίες που θα σε κάνουν να χάσεις κάθε αίσθηση του χρόνου - Nintendo: Συνομήλικη του Πύργου του Eiffel.

Αν μπορούσαμε να «στριμώξουμε» το χρόνο που υπάρχει το Σύμπαν, από τη Γένεση του μέχρι Σήμερα, η Ανθρωπότητα θα διαρκούσε λίγο παραπάνω από 1 λεπτό. Ναι, τόσο WTF είναι τα trivia που ακολουθούν:

Η Cleopatra έζησε πιο κοντά στην εφεύρεση του Snapchat παρά στην κατασκευή της Πυραμίδας της Γκίζας

snap

Η Cleopatra πέθανε το 30 προ Χριστού, ενώ η Πυραμίδα κατασκευάστηκε το 2560 προ Χριστού. Τους χωρίζουν περίπου 2500 χρόνια…

Α, επίσης ο Στεγόσαυρος είναι πιο μεγάλος από τον Tυραννόσαυρο Rex απ`ότι ο Τυραννόσαυρος Rex είναι σε σε σχέση με τον άνθρωπο

trex

Όχι μόνο δεν έζησαν την ίδια εποχή, αλλά ο T-Rex (που έζησε πριν από περίπου 80 εκατομμύρια χρόνια) έκανε την εμφάνιση του στον πλανήτη περίπου 74 εκατομμύρια χρόνια μετά το θάνατο του Στεγοσαύρου.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι προγενέστερο του πολιτισμού των Αζτέκων

oxford2

Τα πρώτα μαθήματα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησαν το έτος 1096. Στο ξεκίνημα του 13ου αιώνα ξεκίνησε να υφίσταται ο πολιτισμός των Αζτέκων.

Το πανεπιστήμιο του Harvard ιδρύθηκε πριν ο Isaac Newton εκδώσει τους νόμους της Κίνησης και της Βαρύτητας

newron

To Harvard δεν είναι τόσο «μεγάλο» όσο η Οξφόρδη, αλλά έχει μερικούς αιώνες ζωής πίσω του. Ιδρύθηκε το 1636, περίπου 50 χρόνια πριν ο Isaac Newton εκδώσει την Principia Mathematica, που περιείχε τους Νόμους της Κίνησης και το Νόμο της Βαρύτητας.

Τα μαμούθ ήταν ακόμα ζωντανά όταν χτιζόταν η Πυραμίδα της Γκίζας

pyramid

Συγκεκριμένα, η πυραμίδα ήταν ήδη 1000 ετών, όταν τα μαμούθ έπαψαν να υφίστανται (δηλαδή το 1560 π.χ)

Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το Star Wars, στη Γαλλία εκτελούσαν ακόμα ανθρώπους σε γκιλοτίνα

starwars

Η τελευταία εκτέλεση σε γκιλοτίνα έγινε το 1977, όταν ο Hamida Djandoubi καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της κοπέλας του.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρχε ακόμα όταν ιδρύονταν τα studios της Paramount

theottman

H Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρξε από το 1300 ως το 1922. Η Paramount ιδρύθηκε το 1912. Πόσο ρεαλιστικό θα ήταν ένα «Game of Thrones» εκείνης της εποχής;

Η Betty White είναι μεγαλύτερη από τις φέτες ψωμιού

betbr

H Betty White, η λατρεμένη γιαγιά της αμερικάνικης TV, λίγο πιο αθυρόστομη από τη Miley Cyrus, ήρθε στον κόσμο το 1922, ενώ η πρώτη βιομηχανική παραγωγή ψωμιού κομμένου σε φέτες έγινε το 1928.

Ο Will Smith σήμερα είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τον James Avery (Uncle Phil), όταν ξεκινούσε ο «Πρίγκηπας του Bell-Air»

will

O Will Smith σήμερα είναι 48 ετών. Ο τηλεοπτικός «θείος» του όταν ξεκινούσε ο «Fresh Prince» (1990) ήταν 45 ετών. Ας επιστρέψουμε σε μια πληροφορία: 48 ετών ο Will Smith;;;

O Πύργος του Eiffel Tower άνοιξε την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε η Nintendo

eiff

Ήταν το 1889, όταν αυτό το μικρό θαύμα της αρχιτεκτονικής άνοιξε για το κοινό του Παρισιού. Την ίδια χρονιά, η Nintendo έκανε την πρώτη της εμφάνισης ως μια εταιρεία που κατασκεύαζε παιχνίδια καρτών.

Κάποιες φάλαινες φυσητήρες που ζουν σήμερα μπορεί να γεννήθηκαν πριν την συγγραφή του μυθιστορήματος Moby Dick (1851)

whale2

Ορισμένες φάλαινες φυσητήρες ζουν μέχρι και 200 χρόνια. Το «Moby Dick» εκδόθηκε το 1851 (!).

O Πλούτωνας δεν πρόλαβε να κάνει ούτε μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο, στο μεσοδιάστημα της ανακάλυψης και της αποχαρακτήρισής του ως πλανήτη

orbit

O Πλούτωνας εντοπίστηκε το 1930, από ένα παρατηρητήριο στο Flagstaff της Arizona. Το 2006 υποβιβάστηκε σε «νάνο-πλανήτη». Για να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο, χρειάζεται 248 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόλαβε να κάνει ούτε μισή περιστροφή, πριν χαρακτηριστεί για πρώτη φορά ως πλανήτης.

Η 11η Σεπτεμβρίου συνέβη πιο κοντά στην Πτώση του Τείχους του Βερολίνου απ`ότι στο Σήμερα

9111

Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989, δηλαδή 12 χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου, της οποίας η 15η επέτειο σημειώθηκε πριν από λίγους μήνες.

Αν όλη η ιστορία του σύμπαντος ήταν ένα ετήσιο ημερολόγιο, η ανθρωπότητα θα είχε υπάρξει την 31η Δεκεμβρίου, στις 11:59, για 1 λεπτό

decem

Αν συμπιέσεις όλη την ιστορία του σύμπαντος, από το Big Bang μέχρι το Σήμερα σε ένα ημερολόγιο, όλη η ανθρώπινη ιστορία θα έχει διαρκέσει περίπου ένα λεπτάκι, στο τέλος του έτους.

Πηγή: Rise.gr / Buzzfeed