Ίσως αυτός που έκαψε την Κούνεβα να ήταν εκτελεστής θανάτου

Gazzetta team
Ίσως αυτός που έκαψε την Κούνεβα να ήταν εκτελεστής θανάτου
Συνελήφθη 35χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος γνωστού δικηγόρου - Ύποπτος και για την επίθεση στην Κούνεβα.

Ένας 35χρονος από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του γνωστού δικηγόρου Παύλου Σαράκη, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στη Δραπετσώνα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «ενοικιαζόμενο» εκτελεστή συμβολαίων θανάτου και επιθέσεων με βιτριόλι, εναντίον του δικηγόρου το 2007, ενώ θεωρείται βασικός ύποπτος και για παρόμοια επίθεση σε βάρος της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα την ίδια χρονική περίοδο, χωρίς ακόμη να έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής του. Σε βάρος του αλλοδαπού με τις… 20 ταυτότητες, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την 3η τακτική ανακρίτρια της Αθήνας ύστερα από αναγνώριση που είχε γίνει από το θύμα του.

Ο ίδιος άνδρας φέρεται να κατηγορείται για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος μιας 29χρονης, μέσα σε ζαχαροπλαστείο στο Καμίνια τον Μάιο του 2009. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν σύζυγος μπράβου που και αυτός είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2007.

Η επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Παύλου Σαράκη είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2007 στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο. Ο δικηγόρος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων. Ο δικηγόρος σε μια σειρά καταθέσεών του από τότε μέχρι σήμερα αναφερόταν στον ρόλο «ανθρώπων της νύχτας» που εμπλέκονταν σε υποθέσεις σωματεμπορίας και εκβιάσεων, οι οποίοι φέρονταν να ήταν οι εντολείς της επίθεσης σε βάρος του. Για την υπόθεση αυτή κατηγορήθηκε ένας 52χρονος που έχει απασχολήσει σε υποθέσεις σωματεμπορίας αλλά και σε ομάδα ποινικών ο οποίος φέρεται να παρακολουθούσε το γραφείο του δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας.

Η πιθανή εμπλοκή του 35χρονου συλληφθέντα Αλβανού προέκυψε από καταθέσεις, το 2009, δύο κρατουμένων στις φυλακές. Ανέφεραν σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ότι ένας δολοφονηθείς είχε αναθέσει στον 35χρονο Αλβανό με το όνομα «Γιάννης» την επίθεση με το καυστικό υγρό. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί επέδειξαν στους δύο μάρτυρες φωτογραφίες του αλλοδαπού και ανεγνώρισαν ότι αυτός ανέλαβε το «συμβόλαιο» της επίθεσης κατά του κ. Σαράκη. Από την πλευρά του ο ποινικολόγος σημείωσε ότι «τα χαρακτηριστικά του Αλβανού προσομοιάζουν με τον δράστη». Τις τελευταίες ώρες έχει κληθεί για την διαδικασία αναγνώρισης του «δια ζώσης».

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για παλαιότερη ανθρωποκτονία και τα ίχνη του είχαν χαθεί μετά την αποφυλάκιση του, τον Ιούλιο του 2006, από τις φυλακές Ναυπλίου.

Η επίθεση κατά της ευρωβουλευτού και συνδικαλίστριας κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Άνω Πετράλωνα όταν ένας ή δύο άγνωστοι έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της, με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και βαριές σωματικές βλάβες. Η κυρία Κούνεβα εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά και είχε προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για άθλιες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευση στις εταιρείες καθαρισμού. Από ένα συνδυασμό στοιχείων για τον εντολέα, τον μεσάζοντα και τον τρόπο των συγκεκριμένων επιθέσεων, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι επιθέσεις κατά των Σαράκη και Κούνεβα να έχουν κοινό δράστη.

Πηγή: thetoc.gr