Οι ένστολοι είπαν στον πρωθυπουργό να «αφήσει τα πελατάκια γιατί είναι και αυτοί εδώ»

Gazzetta team
Οι ένστολοι είπαν στον πρωθυπουργό να «αφήσει τα πελατάκια γιατί είναι και αυτοί εδώ»
Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι ένστολοι ζητούν, μετά και τις χτεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, να μην μείνουν έξω από τα χρήματα που σκοπεύει να μοιράσει.

Θυμίζοντάς του παλαιότερες τοποθετήσεις του στη Βουλή, όπου είχε χαρακτηρίσει «αδικία» να στερούνται ειδικών μισθολογίων οι ένστολοι, αλλά και όταν είχε καλέσει την αντιπολίτευση να μην τους θεωρεί πελατεία της, ζητούν από τον κ. Τσίπρα να τους δεχτεί στο γραφείο του, ώστε να έχουν την ευκαιρία να του αναλύσουν το γιατί είναι επιτακτική η ενίσχυσή τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς:
Tον Πρωθυπουργό της Χώρας
κ. Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκπροσωπώντας το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας, απευθυνόμαστε εκ νέου σε σας, με αφορμή τις χθεσινές σας εξαγγελίες για τους συνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό-προσφυγικό, προκειμένου να σας υπενθυμίσουμε τι αναφέρατε επί λέξη πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου 2016, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ:

«Και κλείνω, λέγοντας το εξής: Επίσης μεγάλη αδικία είναι, τη στιγμή που η χώρα περνάει μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση και την έχει κρατήσει όρθια τη χώρα, το γεγονός ότι άντρες και γυναίκες, από τον Στρατό, την Αστυνομία, το Λιμενικό, βρίσκονται είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, να τους στερήσουμε το δικαίωμα να υπάρχει η δυνατότητα για τα ειδικά μισθολόγια, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του βαθμολογίου τους, που να αντιστοιχεί και στη μισθοδοσία τους».

Και σε άλλο σημείο της ομιλίας σας αφού αναφερθήκατε στα ισοδύναμα μέτρα, καλέσατε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην μας θεωρούν δική τους πελατεία, λέγοντας: «Αφήστε, λοιπόν, την πελατεία. Δεν υπάρχει πελατεία. Υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται προστασία και εμείς θα τους προστατέψουμε. Αφήστε τα πελατάκια σας!

Για τους υπόλοιπους κλάδους, που αφορούν τα άλλα Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη, για τους άνδρες και τις γυναίκες της Ακτοφυλακής, το Λιμενικό, για τους δικαστές και τους υπαλλήλους διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών, τα χρήματα αυτά υπάρχουν στα 700 εκατομμύρια πλεόνασμα και δεν θα προχωρήσουμε σε αυτή την τροποποίηση, σε αυτή τη νομοθέτηση, στην υλοποίηση, μάλλον, του παγώματος του ειδικού μισθολογίου, διότι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, σήμερα, δίνουν με το παραπάνω για να κρατιέται όρθια η χώρα και θα τους το ανταποδώσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρά την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτησή σας, διαπιστώνουμε ότι δεν κάνατε χθες καμία αναφορά στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός κι αν συμφωνείτε με την τακτική του υπουργείου Οικονομικών να προωθεί και μάλιστα ερήμην μας, ένα νέο σχέδιο νόμου για το ειδικό μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που θα προβλέπει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η απροθυμία του υπουργού Οικονομικών να ανταποκριθεί στο αίτημα που του έχουμε υποβάλλει, προκειμένου να ενημερωθούμε και να του καταθέσουμε τις προτάσεις μας, σύμφωνα και με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έχουμε υποστεί από τα Μνημόνια, πριν από το 2012.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή η αδικία δεν μπορεί να συνεχίζεται εις βάρος των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε, επιτελούν με αυταπάρνηση και ηρωισμό την αποστολή τους, στις πόλεις και στην ύπαιθρο, στα ελληνικά πελάγη και στα θαλάσσια σύνορά μας όπου και πάλι συσσωρεύονται νέες απειλές, σας καλούμε να ανταποκριθείτε έστω αυτή τη φορά στο αίτημά μας και να μας δεχθείτε στο Γραφείο σας προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
Π.Ε.Α.Λ.Σ. ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Πηγή: protothema.gr