Στην Νέα Δημοκρατία θεωρούν τον Τσίπρα «απερχόμενο» πρωθυπουργό

Gazzetta team
Στην Νέα Δημοκρατία θεωρούν τον Τσίπρα «απερχόμενο» πρωθυπουργό
«Είναι πλέον σε όλους σαφές ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός που προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να συμμαζέψει τα συντρίμμια της πολιτικής του. Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς», αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ.


Πιο ειδικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη διανομή εφάπαξ βοηθήματος ύψους 617.000.000 ευρώ, σε 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ το μήνα.
Επ’αυτού η ΝΔ σημειώνει ότι «το 2016 η κυβέρνηση πήρε από τους συνταξιούχους πολλαπλάσια λόγω:

-Της μείωσης του αφορολογήτου

-Της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ

-Της επιβολής των εισφορών 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μόνο από τις εισφορές πήρε 710.000.000 ευρώ από τους συνταξιούχους. Μόνιμα. Για πάντα.

Στον προϋπολογισμό 2017 το συνολικό ποσό από περικοπές συντάξεων είναι 1,6 δισ. ευρώ.

586.000.000 ευρώ μόνο από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ οι υπόλοιπες περικοπές προέρχονται από τις μειώσεις σε επικουρικές και συντάξεις χηρείας, προσωρινές και αναπηρικές και από αύξηση εισφορών.

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι επιβαρύνονται έμμεσα από την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση σε ενεργειακά προϊόντα, την αύξηση σε καφέ και τσιγάρα.

Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτήν την λεηλασία των συνταξιούχων είναι μια εφάπαξ καταβολή 617.000.000 ευρώ. Λιγότερα δηλαδή από όσα τους έκοψε μόνο από την αύξηση των εισφορών! Και σε τρεις εβδομάδες, θα τους τα πάρει πάλι πίσω!».

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς τόνους, η ΝΔ αναρωτιέται για τον πρωθυπουργό: «Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει;».

Υπενθυμίζει επίσης τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα που είχε διανείμει η τότε κυβέρνηση το 2014.

«Ο κ. Τσίπρας τότε έλεγε: “Είναι πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Από τη μία να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του”».

«Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους», προσθέτει η ΝΔ.

Πηγή: topontiki.gr