Η MI6 «καρφώνει» τους Ρωσία για την τραγωδία της Συρίας

Gazzetta team
Η MI6 «καρφώνει» τους Ρωσία για την τραγωδία της Συρίας
Σε μία σπάνια δημόσια ομιλία του στα κεντρικά γραφεία της ΜΙ6 στο Λονδίνο, ο επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας «καρφώνει» τη Ρωσία για την τραγωδία που συντελείται στη Συρία.

Ο Αλεξ Γιάνκερ, προειδοποίησε για τον ρόλο της Μόσχας, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με το συριακό καθεστώς εργάζεται για να εξολοθρεύσει την αντιπολίτευση στο Χαλέπι, «με κάθε κόστος» και κάνει λόγο για «σπαρακτική τραγωδία».

Υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο τον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στους εξτρεμιστές και ότι αν δεν αλλάξει πολιτική, θα δώσει ένα τραγικό παράδειγμα των κινδύνων καταπάτησης της νομιμότητας.

«Προσδιορίζοντας ως τρομοκράτη οποιονδήποτε αντιτίθεται στη βάρβαρη κυβέρνηση, απομακρύνουν αυτή ακριβώς την ομάδα που θα πρέπει να είναι στο πλευρό μας, εάν οι εξτρεμιστές πρόκειται να νικηθούν», ανέφερε ο Γιάνκερ.

Όπως είπε, η Βρετανία δεν μπορεί να είναι ασφαλής από τις απειλές που εκτοξεύονται από τη συγκεκριμένη περιοχή, εάν δεν σταματήσει η εμφύλια σύρραξη στη Συρία και με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγνωρίζονται τα δικαιώματα περισσότερων από μία μικρή μειοψηφία ανθρώπων και των διεθνών υποστηρικτών της.

Πηγή: ethnos.gr