+slo-gun

Πηγαίνουν στη Βουλγαρία για ...ψώνια και γυρίζουν με όπλα

Πηγαίνουν στη Βουλγαρία για ...ψώνια και γυρίζουν με όπλα

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι Έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες ταξιδεύουν στην γειτονική χώρα και προμηθεύονται πιστόλια ισχυρού κρότου με αβολίδωτα φυσίγγια.  

Πηγαίνουν στη Βουλγαρία για ...ψώνια και γυρίζουν με όπλα

Οι Έλληνες «τουρίστες» πηγαίνουν στη Βουλγαρία και επιστρέφουν με… οπλοστάσια. Οι τουριστικές περιοδείες… εξοπλισμού έγιναν αντιληπτές από τις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες διοργάνωσαν μια κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι Έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες ταξιδεύουν στην γειτονική χώρα και προμηθεύονται πιστόλια ισχυρού κρότου με αβολίδωτα φυσίγγια, τύπου ZORAKI 925 και EKOL SPECIAL, τα οποία όμως πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε χρηστικά πυροβόλα όπλα των 9ΜΜ. Δεκάδες κακοποιοί τα έχουν προμηθευτεί λόγω χαμηλού κόστους και τα έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό οπλισμό για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστρικών επιδρομών.

Ένα τέτοιο όπλο χωρίς να το έχει μετατρέψει, μαζί με ένα κανονικό πολεμικό καλάσνικοφ, είχε στην κατοχή του ο 34χρονος «μασκαράς» ληστής, που πρόσφατα συνελήφθη για ληστεία τράπεζας στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας με λεία 306.000 ευρώ. Ο νεαρός είχε συλληφθεί το 2000 για επίθεση και ληστεία αντίπαλων οπαδών ομάδας, το 2003 για επεισόδια μετά από συναυλία στο πεδίο του Άρεως και το 2006 για ληστεία σε αποθήκη κυνηγετικών ειδών στο Μενίδι για την οποία είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλάκισης. Στη δίκη του μάρτυρες υπεράσπισης ήταν δύο μετέπειτα κατηγορούμενοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ένα ZORAKI 925, το οποίο είχε μετατραπεί σε πυροβόλο όπλο, βρέθηκε στο σπίτι του 36χρονου Αιγύπτιου Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 7 Ιουνίου 2016 στα Εξάρχεια, με την επωνυμία «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Οι πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές, ανέφεραν πως τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μετά από διαταγή του κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. από τις 23 Μαΐου 2016 εξελίσσονται σε όλη την ελληνική επικράτεια έρευνες σε οικίες ατόμων ύποπτων για παράνομη αγορά και διακίνηση όπλων κρότου από τη Βουλγαρία, τα οποία μπορούν να τροποποιηθούν σε κανονικά πυροβόλα όπλα. Έως τις 17 Οκτωβρίου κλιμάκια αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας προέβησαν σε ελέγχους οικιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Έγιναν 212 έρευνες σε άτομα που εμφανίζονταν ως αγοραστές τέτοιων όπλων. Στη Θεσσαλονίκη 136, στις Σέρρες 39, ενώ στην Αττική έγιναν 37 έρευνες και συνελήφθησαν 23 άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

          Στην Αττική κατασχέθηκαν πέντε πιστόλια, δύο περίστροφα, 27 πιστόλια κρότου, ένα περίστροφο κρότου, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, δύο αεροβόλα, 428 φυσίγγια των 9ΜΜ, 100 των 7,65 ΜΜ, 760 φυσίγγια κρότου, 40 μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, σιγαστήρας, διόπτρες, φλογοκρύπτες κ.ά.. Στις Σέρρες κατασχέθηκαν 40 πιστόλια κρότου, δύο περίστροφα κρότου, τρία πολεμικά τυφέκια, δύο περίστροφα, οκτώ κυνηγετικά όπλα, 650 φυσίγγια κρότου, 1.000 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 100 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας, τρεις χειροβομβίδες, μαχαίρια, αρχαία νομίσματα, διόπτρα, εξοπλισμό αναγόμωσης φυσιγγίων κ.ά.. Στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου, ένα παρόμοιο που είχε τροποποιηθεί σε κανονικό, δύο περίστροφα κρότου, μία βαλλίστρα, 350 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων κ.ά..

          Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ιδιώτες, επισκέπτονται την γειτονική χώρα, και αγοράζουν πιστόλια κρότου, που πωλούνται νόμιμα εκεί, από 200 έως 400 ευρώ και τα φέρνουν στην Ελλάδα μέσα στις αποσκευές τους. Πολλοί από τους αγοραστές που ρωτήθηκαν για ποιο λόγο αγοράζουν αυτόν τον οπλισμό, οι περισσότεροι απάντησαν: «Τα θέλουμε για την προστασία μας, δεν μας ζήτησε κανείς κάποια προϋπόθεση για την κατοχή τους».

          Τον Ιούλιο του 2015, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν 10 άτομα και κατάσχεσαν πάνω από 80 πιστόλια, περίστροφα και υποπολυβόλα τύπου Καλάσνικοφ, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αττική.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος που πωλούσε κυνηγετικά όπλα και ρεπλίκες στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Όπως είχε διαπιστωθεί, έκανε παραγγελίες πιστολιών και περιστρόφων κρότου από εργοστάσιο της Βουλγαρίας και μαζί με συνεργούς του, τεχνίτες όπλων, τα μετέτρεπαν σε κανονικά πυροβόλα όπλα. Τα όπλα βρίσκονταν σε… λαγούμι ερημικής περιοχή της Πάτρας, όπου βρισκόταν το εργαστήριο κατασκευής σφαιρών και μετατροπής όπλων κρότου σε κανονικά πυροβόλα όπλα!

Πηγή thetoc.gr
 

Best of internet