The Sun: Ανήλικοι «σκλάβοι» φτιάχνουν τα αυγά Kinder έκπληξη!

Gazzetta team
The Sun: Ανήλικοι «σκλάβοι» φτιάχνουν τα αυγά Kinder έκπληξη!
Η ρουμανική εισαγγελία διέταξε έρευνα μετά το δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο τα σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη τα φτιάχνουν παιδιά σκλάβοι...

Η ρουμανική εισαγγελία διέταξε έρευνα μετά το δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο τα σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη της εταιρείας Ferrero τα φτιάχνουν παιδιά-σκλάβοι.

«Ασκήσαμε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για εμπορία ανηλίκων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της διεύθυνσης της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για το οργανωμένο έγκλημα, Μιχαέλα Πορίμε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, δύο αδέλφια από τη βόρεια Ρουμανία, ηλικίας 6 και 11 ετών, δουλεύουν ακόμα και 13 ώρες την ημέρα μαζί με τη μητέρα τους. με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν αμοιβή 20 λέι (3,77 ευρώ) για κάθε 1000 αβγά που κατασκευάζουν.

Ο μισθός για κάθε παιδί είναι μόνο 0,26 ευρώ την ώρα.

Πάντως, η τοπική υπηρεσία προστασίας των παιδιών δεν επιβεβαιώνει την εκδοχή της εφημερίδας

«Έχει αποκλειστεί τα παιδιά να υφίσταντο εκμετάλλευση με το να εργάζονταν 12 ώρες την ημέρα, διότι πήγαιναν κανονικά στο σχολείο», δήλωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας Μαριάνα Ντράγκος στο πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Αλλά και η μητέρα των παιδιών επίσης αρνήθηκε ότι τα παιδιά δουλεύουν μαζί της.

«Επρόκειτο για μια αναπαράσταση, οι δημοσιογράφοι έδειχναν στα παιδιά πώς να κάθονται στο πλάι μου», είπε η γυναίκα σε μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας. «Στη φωτογραφία φαίνεται πως χαμογελάνε, πως ποζάρουν», πρόσθεσε.


Πηγή: thetoc.gr