Η Gillette σε κάνει να αναθεωρείς για τη γενειάδα σου

Θάνος Σαρρής
Η Gillette σε κάνει να αναθεωρείς για τη γενειάδα σου
Το gazzetta.gr παρακολούθησε την παρουσίαση της Dr Kristina Vanoosthuyze και κατανόησε την επιστήμη που κρύβεται πίσω από την επανάσταση στο ξύρισμα.

Εδώ στο gazzetta η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε και πολύ μεγάλη σχέση με το ξυράφι (όχι εσύ Στέλλα). Κοιτάζοντας τριγύρω στα γραφεία, μάλλον δεν υπάρχει ούτε ένας από το αντρικό προσωπικό που να μην έχει από αξυρισιά μέχρι κανονική γενειάδα. Και τα είχαμε προτού γίνουν συνώνυμο των... χίπστερ, για να εξηγούμαστε από την αρχή. Ωστόσο, ερχόμαστε αντιμέτωποι συχνά με ερεθισμούς, πληγές και κακής ποιότητας ξυράφια όταν διαμορφώνουμε τις λεπτομέρειες, καθαρίζουμε το λαιμό και τα μάγουλα. Eιδικά ο «παππούς» που χρησιμοποιεί ξυράφι στο κεφάλι, χρειάζεται ποιότητα.

Στις 9 Νοεμβρίου, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της Dr Kristina Vanoosthuyze, Senior Manager Communiciations της Gillette και καταλάβαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι το τελικό προϊόν της εταιρείας που φτάνει στα χέρια του καταναλωτή κρύβει πίσω του ένα μικρό θαύμα. Οι επιστήμονες της Gillette μελέτησαν ένα ολόκληρο δείγμα εκατοντάδων ανδρών για να κατανοήσουν καλύτερα τι ζητά ο άνδρας από μια ξυριστική μηχανή. Μελέτησαν σε πραγματικό χρόνο μια σειρά από διαφορετικούς καταναλωτές, δουλεύοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, οι άνδρες βαθμολόγησαν με ποσοστό Πολύ σημαντικό/σημαντικό τις παρακάτω κατηγορίες ως εξής:

* 87% να προσφέρει το πιο άνετο ξύρισμα

* 94% να μην προκαλεί ερεθισμούς

* 96% να εξασφαλίζει βαθύ ξύρισμα

* 93% να μην αφήνει τρίχες αξύριστες

Μάθαμε ότι τα γένια ενός άνδρα αποτελούνται από 6.000 έως 25.000 τρίχες και ότι κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό, με τις δικές του γωνίες και καμπύλες. Ότι το δέρμα υφίσταται πολλές διαφορετικές δυνάμεις και πιέσεις, ότι ο συνδυασμούς βάρους και τριβής δημιουργεί τη δύναμη κοπής. Όλα αυτά κάνουν εύκολα κατανοητό το ότι για να κατασκευαστεί μια ξυριστική μηχανή που να έχει εξαιρετική εφαρμογή σε όλους, είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ από μόνο του.

Απόρροια των μακροχρόνιων ερευνών και μελετών, είναι οι καλύτερες λεπίδες που κατασκεύασε ποτέ η Gillette, οι οποίες εφαρμόστηκαν στο Fusion PROGLIDE το 2014. Με λιπαντική ταινία, σταθεροποιητή λεπίδας που διατηρεί την μέγιστη απόσταση, χτενάκι microcomb που κατευθύνει τα γένια στις λεπίδες και λεπτότερες λεπίδες για λιγότερα τραβήγματα, η Gillette πλησίασε το απόλυτο: Βαθύ ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς.

Δύο χρόνια μετά, η Gillette επανέρχεται με το Fusion ProShield, το οποίο στην ουσία εξελίσσει το ProGlide, κάτι που λίγο καιρό πριν φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο. Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε για να προστατεύει προκαταβολικά από τους ερεθισμούς, χάρη στη νέα λιπαντική ταινία πριν τις λεπίδες – επιπλέον της λιπαντικής ταινίας που βρίσκεται μετά τις λεπίδες - ενώ παράλληλα εξασφαλίζει απίστευτα βαθύ ξύρισμα! Οι προηγμένες κεφαλές ProGlide, η λαβή FlexBall και η μπάρα λίπανσης ProShield, η οποία διαθέτει ειδικό μείγμα λιπαντικών ουσιών που συνδυάζουν τον κατάλληλο βαθμό λίπανσης με τον επιθυμητό ρυθμό απελευθέρωσης του υλικού, θέτουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα και καταφέρνουν να τελειοποιήσουν μια σειρά από ζητούμενα για τους απαιτητικούς χρήστες.

Σε σύγκριση με το Fusion ProGlide το Fusion ProShield παρέχει:

* Απαλότερη κίνηση των λεπίδων στην επιδερμίδα

* Περισσότερη προστασία στο δέρμα

* Μικρότερη αίσθηση γδαρσίματος

* Λιγότερα τραβήγματα

* Λιγότερη ερυθρότητα στην όψη της επιδερμίδας

* Μικρότερη αίσθηση καψίματος και δυσφορίας

«Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στις ξυριστικές μηχανές, δεν χρειάζεται να κάνει κανείς πολλά επαναληπτικά περάσματα για να πετύχει βαθύ ξύρισμα. Ωστόσο, οι παλιές συνήθειες δύσκολα αλλάζουν» λέει η Μαρίλια Τόμπρα, Brand Manager της Gillette για την Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Στην Gillette αναζητούμε διαρκώς λύσεις που μας βοηθούν να βελτιώσουμε το ανδρικό ξύρισμα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, παρουσιάζουμε το Fusion ProShield με λιπαντικές ταινίες πριν και μετά τις λεπίδες, που βοηθούν στην προστασία κατά των ερεθισμών κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Ουσιαστικά, αλλάξαμε τις κεφαλές ξυρίσματος της Gillette, ώστε να μη χρειαστεί οι άνδρες να αλλάξουν τον τρόπο που ξυρίζονται.»

Περιεργαστήκαμε την μηχανή στην παρουσίαση και η αλήθεια είναι πως, έχοντας ακούσει ολόκληρη την επιστημονική περιγραφή, μπήκαμε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουμε την Gillette ProShield. Το κάναμε για την περιποίηση των σημείων τριγύρω της γενειάδας και μάλιστα έχοντας ξεμείνει από αφρό ξυρίσματος. Με απλό σαπουνάκι λοιπόν, το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Μαλακό δέρμα, χωρίς ίχνος υπολειμμάτων. Άνεση στον έλεγχο της μηχανής και ελαχιστοποίηση του κινδύνου κοψιμάτων. Το ProShield δημιουργεί μια πραγματική ασπίδα για την καθημερινή ρουτίνα του άνδρα.

Η Gillette, βρίσκοντας μέσ από τις μελέτες ότι οι περισσότεροι άνδρες κάνουν περίπου 170 περάσματα κάθε φορά που ξυρίζονται, αντί να δημιουργήσει ένα προϊόν που ζητά από τους καταναλωτές αλλάξουν τη ρουτίνα τους, βελτίωσε ακόμα περισσότερο την πιο προηγμένη κεφαλή ξυρίσματος που είχε στο «οπλοστάσιό» της. Η λιπαντική ταινία που βρίσκεται ανάμεσα στις λεπίδες εξασφαλίζει βαθύ ξύρισμα και προστασία από ερεθισμούς, ακόμα και για όλους εμάς που ξεχνάμε τη λίπανση και την περιποίηση του προσώπου, όντες συνηθισμένοι στα γένια. Η Gillette μας έβαλες σε σκέψεις για αλλαγή look και δημιούργησε τη βεβαιότητα ότι για όσους το ξύρισμα είναι κομμάτι της καθημερινότητας, με την ProShield το επίπεδο αλλάζει για τα καλά...