10 sites που έχουμε να μπούμε πάνω από 10 χρόνια (pics)

Gazzetta team
10 sites που έχουμε να μπούμε πάνω από 10 χρόνια (pics)
Οι περισσότεροι από εμάς ανακαλύψαμε το Internet πριν από περίπου 15-16 χρόνια, με υπολογιστή Pentium III ή ΙV και σύνδεση μόντεμ που έκανε μισό αιώνα να κατεβάσει 2 τραγούδια.

Τα χρόνια πέρασαν, η ψηφιακή τεχνολογία έφτασε στην ακμή της, παρασύροντας το hardware και το software και το καθημερινό μας Internet σε ανάλογη πρόοδο. Όταν ο συντάκτης του άρθρου που διαβάζεις έπεσε ξαφνικά πάνω σε ένα fansite των «Friends», έβαλε μπρος το απόλυτο challenge των (vintage) Ιντερνετς. 10 websites που έχουμε ξεχάσει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Πάμε!

465496f4766917a80b2cab728620f6d9

Maxim.com (και όλα τα sites πορνοπεριοδικών όπου μπορούσες να βρεις γυμνά κορίτσια)

maxim

Πορνό, είτε «μαλακό», είτε στη «σκληρή» του εκδοχή, υπάρχει πλέον παντού: Ως art πείραμα που μπαίνει (έστω για λίγο) στο YouTube, ως «το sexy κορίτσι/αγόρι της ημέρας» σε άπειρα viral sites, ακόμα και σε αυτά τα «πονηρά» livestreaming sites. Τα sites των πορνοπεριοδικών αναπαύονται στο γλυκό 90`s παρελθόν τους και μένουμε να χαζεύουμε αυτά τα ιστορικά εξώφυλλα του Playboy.

Chatrooms!

chatroom1

«Kαι δίχως αφορμή, δε βλέπω τη στιγμή, παρέα εγώ κι εσύ, μεσά στο IRC», τραγουδούσαν πριν 12 χρόνια οι ONE, με σίγουρο target group τα αγόρια και τα κορίτσια που έμπαιναν στο ForFun, στο MSN και φυσικά στο IRC. Αwwww….

Sites τηλεοπτικών καναλιών

tilefos

Θυμάμαι πως όταν πήγαινα πρώτη λυκείου, έμπαινα καθημερινά στο site γνωστού τηλεοπτικού καναλιού, με αγωνία για να μάθω αν θα έρθουν τελικά οι Beastie Boys στην Αθήνα. Τη φήμη του ερχομού των Beasties την είχα ακούσει από ένα πωλητή παπουτσιών στο Μοναστηράκι because 2002! Τα χρόνια που ακολούθησαν, σταμάτησα κι εγώ και οι γύρω μου να ενημερωνόμαστε από πωλητές παπουτσιών στο Μοναστηράκι και η εδώ και μερικά χρόνια χαζομάρα που έχει πάθει η τηλεόραση, μάλλον μας έχει απομακρύνει από τις οθόνες (και τα websites των καναλιών της) αρκετά.

NAPSTER! ( + Limewire, + Kazaa)

napster2

Γιατί σταματήσαμε να μπαίνουμε στα Napster και τα Kazaa και όλα τα γνωστά filesharing sites; Γιατί μάλλον διαπιστώσαμε πως αρχεία με τίτλους όπως: «Δείτε τον 30 κύκλο των 2 Ξένων πρώτοι!» ή το «Britney Spears kisses Aguilera in a SEX ORGY», στη πραγματικότητα ήταν σκληρά spams, καρκίνοι για τον κάθε υπολογιστή.

Fansites τηλεοπτικών σειρών (και όχι μόνο)

friends1

Θυμάμαι πως τον Απρίλιο του 2004 έμπαινα στο Internet (πρώτο wow!) και ανακάλυπτα πως μόλις είχαν κυκλοφορήσει DVDs του 9ου κύκλου των «Friends» στην Αγγλία και μετά από ατέλειωτο browsing στον Internet Explorer, ανακάλυπτα videoclub στο Παγκράτι που ΕΦΕΡΝΕ αυτά τα DVDs δωρεάν. Η σημερινή – λιγότερο περιπετειώδης- εκδοχή των fansites, περιλαμβάνει page στα social media που «συνοδεύεται» από κάποιο site.

Hi5

hi5

«Έχω και hi5, να στο δώσω;» ήταν κλασσική ερώτηση γνωριμίας το 2006-07, κάνοντας αναφορά στο social δίκτυο που είχε ένα πιο ξεκάθαρο, τίμιο σκοπό από το -πιο pop culture oriented- Myspace, το να γνωρίσεις κόσμο και να μιλάς online ασταμάτητα.

Myspace

myspace1

Κι όμως υπάρχει ΚΑΙ το Myspace ακόμα! To social network όπου έκανες δικό σου page, με δικό της blog, και μπορούσες να ποστάρεις αποσπάσματα μουσικής, ταινιών και να γνωρίσεις άλλα «ψαγμένα» άτομα. Ο ερχομός του Facebook τα ισοπέδωσε όλα, ΟΛΑ, ακόμα και το hype του Myspace, που φωλιάζει σήμερα γλυκά στις αναμνήσεις μας. (Ναι έχω βγει με κοπέλα από το Myspace, θυμάσαι Άντα;)

The Death Clock

deathclock

Το Deathclock ήταν μια «φιλική υπενθύμιση πως η ζωή περνάει γρήγορα», που καταχωρούσες στοιχεία και σου έβγαζε την ημερομηνία του θανάτου σου… Με τι WTF πράγματα ασχολούμασταν το 2006…

Hotmail

hotmail2

«Έχω και HOTMAIL, να στο δώσω να μου στείλεις τα ΣΟΣ θέματα;» ήταν μια κλασσική ερώτηση μεταξύ συμμαθητών 3ης λυκείου/πρωτοετών φοιτητών πριν από 10 χρόνια. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί το κάναμε αυτό στους εαυτούς μας και γιατί το 2006, η αίσθηση του να έχεις hotmail, σήμαινε ότι ήσουν μέσα στα ιντερνετικά πράγματα. Βίτσιο; Το σίγουρο είναι πως κάποιοι άνθρωποι ακόμα έχουν HOTMAIL.

Οfficial Sites ταινιών

spacejam

«Μπες στο site του «Space Jam» και κατέβασε ένα απίστευτο trailer!» διάβαζες στο MSN και αμέσως έμπαινες στο site και κούτσα-κούτσα άρχιζε να κατεβαίνει ένα video σε Quicktime player και σου χτυπούσε τη πόρτα η μάνα σου («παιδι μου αμάν μ`αυτό το Ιντερνετ, θέλω να πάρω τηλέφωνο!») και ίσα που προλάβαινες να δεις το trailer σε ένα ψιλοαθλιο, πιξελιασμένο video. Αυτές ήταν εποχές, έβλεπες ένα trailer και αισθανόσουν θεός!

Πηγή: rise.gr