Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η ΝΔ έχει «κρυφό πρόγραμμα» για τους δημοσίους υπαλλήλους

Gazzetta team
Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η ΝΔ έχει «κρυφό πρόγραμμα» για τους δημοσίους υπαλλήλους
Επίθεση από την Κουμουνδούρου στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Καράογλου για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, εγκαλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κρυφό πρόγραμμα. Αφορμή, οι δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής της Πειραιώς και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μέρα με τη μέρα, το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτεται. Απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους. Σε ομιλία του στο Ωραιόκαστρο, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει ως "ταμπού" τη μονιμότητα στο Δημόσιο, εκφράζοντας τους μύχιους πόθους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καράογλου δήλωσε, στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος: «Εγώ είμαι ένας από τους ανθρώπους, που έχουν την άποψη ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί και -κατά την άποψή μου- θα πρέπει να αλλάξει (...) Κάποτε τέτοια θέματα ταμπού πρέπει να τα ξεπεράσουμε».

«Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στον πιο σκληρό νεοφιλελευθερισμό, υπόσχεται τα πάντα στους λίγους και ισχυρούς, εξαθλίωση και φτώχεια για την κοινωνική πλειοψηφία» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, ξεκαθαρίζοντας πως εκφράζει προσωπική άποψη, ο κ. Καράογλου πρότεινε να εξεταστεί σοβαρά το ζήτημα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τάχθηκε υπέρ της άποψης να απολύεται όποιος δημόσιος υπάλληλος διαπιστωθεί ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, ύστερα από αξιολόγηση με ισχυρά και αντικειμενικά κριτήρια.

Πηγή: protothema.gr