Υπάρχει πιθανότητα ο Τραμπ να μην ορκιστεί ποτέ πρόεδρος

Gazzetta team
Υπάρχει πιθανότητα ο Τραμπ να μην ορκιστεί ποτέ πρόεδρος
Την ώρα που χιλιάδες Αμερικανοί βγαίνουν στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα «NotMyPresident», σκεφτείτε ένα σενάριο, που τυπικά θα μπορούσε να συμβεί.

Την ώρα που χιλιάδες Αμερικανοί βγαίνουν στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα «NotMyPresident», σκεφτείτε ένα σενάριο, που τυπικά θα μπορούσε να συμβεί, κι ας ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με βάση τους εκλέκτορες και όχι τις ψήφους, στις οποίες προηγήθηκε η Χίλαρι Κλίντον. Τι θα μπορούσε τώρα να συμβεί; Μέλη του Εκλεκτορικού Κολλεγίου θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν γνώμη και να γίνουν «άπιστοι εκλέκτορες» ψηφίζοντας κάποιον άλλον για Πρόεδρο ή ακόμη και κανέναν.Είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί αυτό, αλλά αυτό δείχνει πως ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ για την Προεδρία δεν είναι εύκολος.

Οι εκλέκτορες επιλέγονται σε μεγάλο βαθμό λόγω της πίστης και των υπηρεσιών τους στο κόμμα, κάτι που σημαίνει πως είναι σχεδόν αδύνατον να στραφούν ενάντια στην γραμμή του κόμματος. Είναι πιθανόν κάποιοι να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους στο «ποτέ Τραμπ» ακόμη και μέσα στο ίδιο το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα δεν θα ψηφίσουν κανέναν ή κάποιον άλλο Ρεπουμπλικανό, όπως τον Τεντ Κρουζ ή τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Στο παρελθόν, πάντως, υπήρξαν εκλέκτορες που επέλεξαν να μην υποστηρίξουν τον υποψήφιό τους, επειδή διαφωνούσαν μαζί του, αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 1% όλων των περιπτώσεων.

Πηγή: thetoc.gr