«Πόρτα» από τη ΝΔ στην Κυβέρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Gazzetta team
«Πόρτα» από τη ΝΔ στην Κυβέρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
Προς νέο αδιέξοδο οδηγείται η αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων για τη σύσταση του νέου ΕΣΡ.

Προς νέο αδιέξοδο οδηγείται η αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων για τη σύσταση του νέου ΕΣΡ.

Η Νέα Δημοκρατία διά του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκο Δένδια ξεκαθάρισε ότι είναι η σειρά της κυβέρνησης να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί ώστε να μην υπάρξει νέα εμπλοκή.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμειναν ότι η πολιτική συμπεριφορά και οι μεθοδεύσεις του Νίκου Παππά κάθε άλλο παρά τον καταστούν αξίοπιστο πρόσωπο. Υπενθύμισαν προς επίρρωσιν των επιχειερημάτων τους ότι ο υπουργός ακόμα και μετά το φιάσκο με την γνωμάτευση του ΣτΕ επανήλθε θέτοντας ως ανώτατο αριθμό αδειών τις τέσσερις.

Αξίωσαν προκειμένου να υπάρξει αύριο λευκός καπνός να δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα ισχύσει ο νόμος Παππά αλλά και ότι δεν θα επανέλθει στη συζήτηση ο αριθμός τέσσερα αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην περίπτωση αυτή και αφού βέβαια η αυριανή πρόταση του Προέδρου της Βουλής για τα μέλη του ΕΣΡ είναι υπεροκομματική, τότε μπορεί να βρεθεί «πλαίσιο συννενόησης».

Τόσο ο κ. Δένδιας όσο και ο κ. Τσιάρας απέρριψαν το σκεπτικό ότι με τη στάση της αυτή η ΝΔ κινδυνεύει να απομονωθεί όταν μάλιστα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι ψήφισαν τις τροπολογίες.

Ο κ. Δένδιας αναρώτηθηκε αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς αν «η αντιπολίτευση έχει βρει κοινό τόπο με τον Νίκο Παππά» ενώ υπενθύμισε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αντιδράσεις σε στελέχη του κόμματος (βλ. Ευάγγελο Βενιζέλο).

Πηγή: thetoc.gr