Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητσοτάκη

Gazzetta team
Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητσοτάκη
«Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ στους απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίθεση φιλίας» στους απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε από την Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που κάλεσε ταυτόχρονα τα στελέχη, τους οπαδούς και φίλους του κόμματός του να μην παρασύρονται από τις δημοσκοπήσεις και να μην εκδηλώνουν αλαζονεία.

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στις Βρύσες Χανίων. «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω … Άλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα», είπε ασκώντας σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου», είπε και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας».

«Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Άχρηστα υπουργεία για βόλεμα κολλητών

Καυστικός εμφανίστηκε και στις αναφορές του στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι με τον ανασχηματισμό θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ανακυκλώνοντας τα ίδια φθαρμένα υλικά. Δημιουργώντας άχρηστα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Δέσμιος των εσωκομματικών ισορροπιών και όμηρος του κυβερνητικού του εταίρου. Ανήμπορος να κάνει την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι. Αδιάφορος για τη βοή της κοινωνίας, που αγανακτά κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης», τόνισε.

Αίσθηση προκάλεσε η ειδική μνεία που έκανε στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας: «Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις; Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο».

Το ΕΣΡ δεν θα γίνει υποχείριο του κ. Παππά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν επίσης επικριτικός και για την «απόπειρα της κυβέρνησης να ελέγξει τα κανάλια και να στήσει δική της διαπλοκή». Υποστήριξε ότι στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών «η κυβέρνηση υπέστη συντριπτική ήττα», καθώς το σχέδιο που είχε για να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή «προσέκρουσε αρχικά στη σθεναρή στάση της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια πάνω στα “βράχια” του Συμβουλίου της Επικρατείας». Έστειλε, δε, σαφή μηνύματα προς την κυβέρνηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην κατάργηση του «νόμου Παππά».

«Αν θέλουν ένα Ε.Σ.Ρ. υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν», είπε χαρακτηριστικά. «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του», πρόσθεσε και συνέχισε, λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς πρέπει να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του Ε.Σ.Ρ. Ενός Ε.Σ.Ρ. που όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του».

«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς…»

Ευχαριστώντας τους νεοδημοκράτες που, όπως είπε, κράτησαν ψηλά τη σημαία της παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία. «Βλέπω», είπε, «πολλούς σήμερα ανάμεσά μας και η παρουσία σας με γεμίζει δύναμη. Θέλω να σας ζητήσω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη τον αγώνα σας. Να μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις. Να μην δείχνετε καμία αλαζονεία. Και κυρίως να θυμάστε πάντα τη σοφή Κρητική μαντινάδα: “Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούνε κι’ αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις”». Δηλώνοντας ότι ο ίδιος την έχει κάνει τρόπο ζωής, ζήτησε να συμπεριφέρονται με το ίδιο τρόπο και τα στελέχη του.

Ενώ απευθυνόμενος στην παρουσία προσώπων που τώρα προσεγγίζουν τη ΝΔ και συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τόνισε. «Ξέρω ότι κάνετε μια μεγάλη υπέρβαση. Σας καλωσορίζω στο νέο σας σπίτι. Και σας ζητώ να με εμπιστευθείτε προσωπικά. Να ξεχάσετε τους διχασμούς του παρελθόντος. Και να γνωρίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, ανανεώνεται, ανοίγεται σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Μετατρέπεται από περιχαρακωμένο κόμμα σε μεγάλη παράταξη, σε ένα ευρύ μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης, δημοκρατικής κανονικότητας, προόδου».

Αμέσως μετά στράφηκε προς όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, γιατί «πίστεψαν τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα», όπως είπε. «Πολλοί από αυτούς, κουρασμένοι από την κρίση και τα υπαρκτά προβλήματα φαντάζονταν ότι τα πράγματα, δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα», επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Είδατε ότι μπορούν να γίνουν χειρότερα, αλλά σας ζητώ να μην μένετε στην απογοήτευση και στην αγανάκτησή σας. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ελάτε να δημιουργήσουμε μία πραγματική σχέση εμπιστοσύνης. Δεν έχει καμιά σημασία τι ψηφίζατε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτήν την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν θέλω να μας διχάζει το χθες, θέλω να μας ενώσει το αύριο (…). Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Μαζί στις εκλογές, μαζί και την επόμενη μέρα, στο δύσκολο έργο για να σηκώσουμε ξανά ψηλά την πατρίδα μας».

Στην ίδια συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Ήθελα και είμαι σίγουρος ότι το θέλατε και εσείς απόψε, εδώ μαζί μας, να είναι ο αθεράπευτα Κρητικός και πολιτικός Ηγέτης - Δάσκαλος του καθήκοντος και της ευθύνης, ο πατέρας μου, ο Κώστας Μητσοτάκης. Σας μεταφέρω την αγάπη και την έγνοια του για την Κρήτη και τους ανθρώπους της μαζί με την διαβεβαίωση ότι, πρώτα ο Θεός, στην εκδήλωση για τη μεγάλη νίκη που αχνοφέγγει θα είναι εδώ. Μαζί μας. Θα είναι παρών για να μας εμψυχώσει και να μας ευχηθεί “καλή δύναμη” στους δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν».

Πηγή: protothema.gr