Το μπαλόνι ενός 8χρονου από τη Γαλλία ταξίδεψε μέχρι το... Σικάγο (pic)

Gazzetta team
Το μπαλόνι ενός 8χρονου από τη Γαλλία ταξίδεψε μέχρι το... Σικάγο (pic)
Ένα μπαλόνι που άφησε από τα χέρια του στις αρχές Ιουλίου ένας μαθητής στην ανατολική Γαλλία ταξίδεψε έως το Σικάγο όπου το βρήκε μία Αμερικανίδα η οποία του έστειλε μια καρτ ποστάλ αποκαλύπτοντας του την ανακάλυψή της, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα του παιδιού.

Ο Φλοριάν 8 ετών είχε γράψει το όνομά του και τη διεύθυνσή του σε ένα αυτοκόλλητο που είχε κολλήσει στο μπαλόνι, το οποίο, αφού το φούσκωσε με ήλιο, άφησε να το πάρει ο αέρας μαζί με άλλα 150 κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο σχολείο του στο Σεριέρ ντε Μπριόρ, διευκρίνισε η μητέρα του Ναντίν Σβαϊτζερ, η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο τοπικός Τύπος.

Αυτήν την εβδομάδα, η οικογένεια έλαβε μια καρτ ποστάλ από το Σικάγο, με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου και με την υπογραφή «Στέφανι». Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα αγγλικά, ενώ μαζί της η αποστολέας είχε στείλει και το αυτοκόλλητο του Φλοριάν, επισημαίνοντας ότι εντόπισε το μπαλόνι «σε μια περιοχή, με ιδιαίτερη σημασία για εκείνη». Επιπλέον έγραφε: «να προσέχεις τον εαυτό σου».

Προκαλεί έκπληξη, αλλά «δεν είναι αδύνατο το ενδεχόμενο ένα τόσο ελαφρύ αντικείμενο όπως ένα μπαλόνι ή μια πλαστική τσάντα να διασχίσει τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα, έχοντας παρασυρθεί από τον άνεμο σε μεγάλο ύψος» διαβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ετιέν Καπικιάν, μετεωρολόγος στη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας Météo France.

«Δεν μπορούμε να προβαίνουμε παρά σε υποθέσεις, όμως (...) μπορούμε να σκεφτούμε το σενάριο το μπαλόνι να παρασύρθηκε προς την ανατολική Ευρώπη κατόπιν να πήρε κατεύθυνση προς τη βόρεια Ρωσία, να διέσχισε την αρκτική ζώνη και να κατέληξε μέσω της Αλάσκας στο Σικάγο» πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Η μυστηριώδης αποστολέας από τις ΗΠΑ «δεν αποκάλυψε ούτε το επίθετό της ούτε τη διεύθυνσή της. Θα θέλαμε πολύ να την γνωρίσουμε, είναι όμως σαν να ψάχνεις μια βελόνα στα άχυρα» υπογράμμισε η μητέρα του αγοριού.

Πηγή: iefimerida.gr