Για κάποιο ανεξήγητο λόγο η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο
Μπορεί να μην το περίμενε κανείς, όμως η ελληνική πρωτεύουσα κατέκτησε μια νέα πρωτιά.

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι οι μεγάλες πόλεις έχουν άσχημη μυρωδιά. Κατοικούν εκατομμύρια άνθρωποι, υπάρχουν τόνοι από σκουπίδια, χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι μερικές μητροπόλεις μυρίζουν πολύ καλά. Μια πρόσφατη μελέτη που έκανε η ιστοσελίδα HAYPP έριξε φως σε αυτή την ιδιαίτερη πτυχή της αστικής ζωής, αναλύοντας 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.

Οι ερευνητές εξέτασαν παράγοντες όπως η καθαριότητα και το ποσοστό των ανθοπωλείων, των αρτοποιείων και των αρωματοπωλείων για να δώσουν σε κάθε πόλη μια «βαθμολογία μυρωδιάς». Και η πόλη που εμφανίστηκε στην κορυφή του πίνακα ήταν η Αθήνα. Ναι, πολύ καλά διάβασες, η ελληνική πρωτεύουσα είναι η πόλη με την καλύτερη μυρωδιά στον κόσμο!

Η Αθήνα, λοιπόν, συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία (8,3/10) από τις 30 πόλεις που μελετήθηκαν. Σύμφωνα με την έρευνα, η ελληνική πρωτεύουσα είναι ένας ανθοκομικός παράδεισος, καθώς διαθέτει 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοπωλεία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα λεπτό άρωμα πλανιέται σε κάθε γωνιά της πόλης.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε το Παρίσι, με τη ρομαντική ατμόσφαιρα και τις κομψές λεωφόρους του, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ζυρίχη, που φημίζεται για την καθαριότητά της και το γραφικό της περιβάλλον.

Αναλυτικά η λίστα με τις 10 πόλεις με την καλύτερη μυρωδιά στον κόσμο:

  1. Αθήνα, Ελλάδα
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Ζυρίχη, Ελβετία
  4. Δουβλίνο, Ιρλανδία
  5. Λουξεμβούργο
  6. Λευκωσία, Κύπρος
  7. Κοπεγχάγη, Δανία
  8. Βουκουρέστι, Ρουμανία
  9. Βαλέτα, Μάλτα
  10. Άμστερνταμ, Ολλανδία