Το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο βγαίνει προς πώληση για ένα απίστευτο ποσό

Newsroom
Το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο βγαίνει προς πώληση για ένα απίστευτο ποσό
Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως «η απεικόνιση της χλιδής και της μεγαλοπρέπειας

Αν έχετε 423 εκατομμύρια ευρώ πάνω σας, τότε μπορείτε να εξετάσετε την αγορά ενός πανέμορφου αρχοντικού. Προφανώς και πρόκειται για το Château d'Armainvilliers, το ακριβότερο σπ;iτι στον κόσμο, το οποίο μόλις βγήκε προς πώληση.

Το εκτεταμένο αρχοντικό βρίσκεται στο Seine-et-Marne, περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού.

Τι περιλαμβάνει λοιπόν αυτή η αγορά; Εκτός από τα 100 δωμάτια σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα, υπάρχει και μια τεράστια ιδιωτικής λίμνης. Χτισμένο πάνω στα θεμέλια ενός κάστρου του 12ου αιώνα, η οικογένεια Rothschild το αγόρασε στα τέλη του 19ου αιώνα πριν αγοραστεί από τον βασιλιά Χασάν Β' του Μαρόκου τη δεκαετία του 1980.

Η Βασιλική Οικογένεια έκανε αρκετές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η προσθήκη ενός χαμάμ σπα, ενός κομμωτηρίου, καθώς και μιας πλήρως εξοπλισμένης ιατρικής και οδοντιατρικής μονάδας. Μέσα σε αυτό το σπίτι θα βρείτε επίσης μαροκινά ψηφιδωτά και πλακάκια τοίχου και έναν στάβλο αρκετά μεγάλο για 50 άλογα.

Ο βασιλιάς είχε επίσης προσθέσει ένα υπόγειο επίπεδο όπου θα βρείτε ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων, κουζίνες, ψυκτικούς θαλάμους, αποθηκευτικούς χώρους και καταλύματα προσωπικού.

Η Βασιλική Οικογένεια πούλησε το ακίνητο για 200 εκατομμύρια ευρώ σε έναν αδιευκρίνιστο αγοραστή από τη Μέση Ανατολή το 2008, ο οποίος τώρα το έθεσε ξανά προς πώληση.

Ωστόσο, μιλώντας στη γαλλική κτηματομεσιτική έκδοση Le Figaro Immobilier, μεσίτες πολυτελών ακινήτων δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι αν το ακίνητο θα πουληθεί με τέτοια τιμή...