Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας μαζί με αφρικανική σκόνη και λασποβροχές: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας μαζί με αφρικανική σκόνη και λασποβροχές: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα (vid)
Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες μας επιφυλάσσει ο καιρός ενώ αναμένονται βροχές και αφρικανική σκόνη.

Κύμα αφρικανικής σκόνης ξεκινάει από αύριο, Τρίτη που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη. Παράλληλα, μια πρώτη τάση για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα δείχνει πως ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο αναλυτικά, από την Αφρική έρχεται ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και έτσι αύριο, Τρίτη αλλά κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί και από λασποβροχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Καθώς θα πηγαίνουμε στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και θα καθαρίσει και η ατμόσφαιρα. Με την υγρή εναπόθεση θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την σκόνη και τη γύρη, θα πέσει και η θερμοκρασία.

Ο καιρός το Πάσχα

Ο καιρός τη Mεγάλη Eβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις και τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά στους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, τα φαινόμενα δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.