To πιο επικίνδυνο πέρασμα στον κόσμο: Ο «δρόμος του θανάτου» που εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
To πιο επικίνδυνο πέρασμα στον κόσμο: Ο «δρόμος του θανάτου» που εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (vid)
Υπάρχει ένας δρόμος στον κόσμο τόσο επικίνδυνος, που έχει αποκτήσει το παρατσούκλι "Camino de la Muerte"

Η οδήγηση είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις στις οποίες όλοι μας έχουμε συνηθίσει. Η δυνατότητα να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο και να επισκεφθείτε δρόμους με μοναδική θέα κάνει πολλούς λάτρεις του τουρισμού να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη. Υπάρχει όμως ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος που έχει την τιμή να διαθέτει τον λεγόμενο πιο επικίνδυνο δρόμο στον κόσμο, έναν δρόμο που δεν είναι πολύ μακρύς και στον οποίο μόνο οι πιο γενναίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση. Το όνομά του μιλάει από μόνο του: ο δρόμος του θανάτου.

Ο Camino de la Muerte έχει μήκος 64 χιλιόμετρα και σε ορισμένες περιοχές έχει πλάτος μόλις τρία μέτρα. Ο δρόμος, ο οποίος φέρεται να χτίστηκε από Παραγουανούς αιχμαλώτους πολέμου μετά τον πόλεμο του Chaco - δεν διαθέτει μπάρες ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί αν φτάσετε κοντά στην άκρη. Ο συγκεκριμένος δρόμος εκτείνεται από τη Λα Παζ στη Βολιβία μέχρι τις κοιλάδες Yungas και μέσα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και πέρα από αυτό. Έτσι, το κύριο πρόβλημα είναι ότι ο δρόμος κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930, όταν δεν λαμβανόταν υπόψη η ασφάλεια των οχημάτων και των ειδικών.

Ο Camino de la Muerte είναι ένας δρόμος του οποίου η η μόνη χρησιμότητα είναι να αποτρέψει την απομόνωση του Los Yungas από τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά ο μόνος τρόπος για να μην αποκοπεί ο πληθυσμός είναι ένας δρόμος 64 χιλιομέτρων, γεμάτος με απίστευτους κινδύνους, χωρίς φώτα και απότομες στροφές, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε οδηγός που τον διανύει πρέπει να είναι ειδικός στο τιμόνι για να μπορέσεις να φτάσεις στον προορισμό σου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι 200-300 άνθρωποι πέθαιναν στο δρόμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Bolivia Hop, ωστόσο από το 1998, ο αριθμός έχει μειωθεί σε πέντε κατά μέσο όρο.