Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο: Πού θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο: Πού θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία (vid)
Θα ξεπεράσει τοπικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Ο καιρός είναι καλοκαιρινός και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι και τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, αναμένονται θερμοκρασίες περίπου επτά βαθμών πάνω από το κανονικό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, αναμένονται ιδιαίτερα ζεστές ημέρες τα επόμενα 24ωρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν έως τους 30 βαθμούς, ενώ την Κυριακή (14/4) και την Δευτέρα (15/4) πιθανόν και να τους ξεπεράσουν και να φτάσουν τους 32 βαθμούς.

Μάλιστα, στο Σύνταγμα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στους 28 βαθμούς το Σάββατο, στους 29 την Κυριακή, στους 30 βαθμούς την Δευτέρα και την Τρίτη (16/4).

Από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται αφρικανική σκόνη με τους μετεωρολόγους ωστόσο να διαφωνούν μεταξύ τους για το αν τελικά θα συμβεί.

Ο καιρός το Σάββατο (13/4)

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο, από το πρωί, σε όλη τη χώρα. Με λιακάδα προβλέπεται να κυλήσει η μέρα στα νησιά του Αιγαίου και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και με αίθριο καιρό τη νύχτα. Στη δυτική αλλά κυρίως στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Μέχρι το βράδυ τα σύννεφα θα έχουν διαλυθεί και ο καιρός θα είναι αίθριος και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 29 στα βόρεια, τοπικά και 30 στη δυτική Ελλάδα. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 25 – 26 βαθμούς, αλλά θα παραμείνουν πιο χαμηλές σε Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, με το θερμόμετρο στους 22 βαθμούς το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα και 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 27, αλλά στα ανατολικά του νομού οι μέγιστες θα είναι λίγο πιο χαμηλές, φτάνοντας έως 24 βαθμούς. Θα φυσάει βόρειος άνεμος 3 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός, με αρκετό ήλιο και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 29 βαθμούς Κελσίου, με βόρειο άνεμο 2 – 4 μποφόρ.