Ο ηθοποιός που ήρθε αντιμέτωπος με 200.000 μέλισσες: Το αστρονομικό ποσό που κέρδισε για κάθε τσίμπημα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο ηθοποιός που ήρθε αντιμέτωπος με 200.000 μέλισσες: Το αστρονομικό ποσό που κέρδισε για κάθε τσίμπημα (vid)
Σε μια εποχή πριν κυριαρχήσει το CGI στα ειδικά εφέ, η σκηνή βασίστηκε σε πρακτικά εφέ, εξαπολύοντας 200.000 μέλισσες στο ανυποψίαστο καστ και το συνεργείο.

Στο χώρο του κινηματογράφου, το κοινό έχει συνηθίσει να αναστέλλει τη δυσπιστία και να βυθίζεται στους φανταστικούς κόσμους που δημιουργούν οι σκηνοθέτες. Ωστόσο, για την κλασική ταινία του 1992 «Candyman», η γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας θόλωσε με έναν ανατριχιαστικά απροσδόκητο τρόπο, αφήνοντας τους θεατές εμβρόντητους από την τρομακτική αλήθεια πίσω από μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές της ταινίας.

Βασισμένο στο διήγημα του Clive Barker, το «Candyman» διεισδύει στο υπερφυσικό βασίλειο, υφαίνοντας μια ιστορία αστικών θρύλων και ανείπωτου τρόμου με φόντο το συγκρότημα κατοικιών Cabrini-Green του Σικάγο. Καθώς η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Helen Lyle εμβαθύνει στον δυσοίωνο θρύλο του Candyman, ένα φάντασμα με γάντζο που φημολογείται ότι στοιχειώνει τους κατοίκους του έργου, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και εφιάλτη θολώνουν με τρομακτικές συνέπειες.

Αν και η αφήγηση της ταινίας είναι γεμάτη μυθοπλασία, μια συγκεκριμένη σκηνή έχει προκαλέσει φήμη για τη σοκαριστικά αληθινή απεικόνισή της: η στιγμή που ο Candyman, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Tony Todd, εξαπολύει ένα σμήνος μελισσών από το στόμα του. Σε μια εποχή πριν κυριαρχήσει το CGI στα ειδικά εφέ, η σκηνή βασίστηκε σε πρακτικά εφέ, εξαπολύοντας 200.000 μέλισσες στο ανυποψίαστο καστ και το συνεργείο.

Σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο Entertainment Tonight, ο Tony Todd αποκάλυψε τη συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τη σκηνή, ρίχνοντας φως στην οδυνηρή εμπειρία του να υπομένει τα τσιμπήματα των μελισσών για χάρη της κινηματογραφικής αυθεντικότητας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Todd διαπραγματεύτηκε μια ρήτρα συμβολαίου που τον αποζημίωσε με περίπου 1.000 δολάρια ανά τσίμπημα μέλισσας.

Παρά το τεράστιο ρίσκο και την ταλαιπωρία που συνεπάγονταν, ο Todd προσέγγισε τη σκηνή με ακλόνητη αποφασιστικότητα. Ωστόσο, ακόμη και με τις προφυλάξεις που είχε λάβει , συμπεριλαμβανομένου ενός οδοντικού φράγματος για να αποτρέψει την είσοδο των μελισσών στο στόμα του, ο κίνδυνος παρέμεινε αισθητός, υπογραμμίζοντας τα εξαιρετικά μέτρα στα οποία φτάνουν οι ηθοποιοί για την επιδίωξη της τέχνης τους.